Miercuri, 17 septembrie 2014

Recunoaştere după 40 de ani de muncă în agricultură

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
1 vot 3780 vizualizari 1 comentariu adriancraciun@sansanews.ro
Recunoaştere după 40 de ani de muncă în agricultură
Inginerul din Ziduri spune în glumă că în loc de diplome ar fi preferat să primească un tractor

Recoltele de orz şi rapiţă l-au plasat în primii cinci fermieri pe inginerul Constantin Cristea, din Ziduri

A obţinut producţii medii de 6.750 de kg/ha pe loturile semincere de orz, 4.180 kg/ha la rapiţă, 3.700 kg/ha de grâu şi 2.420 kg/ha de floarea-soarelui şi s-a numărat printre cei cinci fermieri din judeţ premiaţi de Ministerul Agriculturii. După 40 de ani de muncă în agricultură,  inginerul Constantin Cristea, din Ziduri, spune că totuşi a fost surprins cînd a aflat că este chemat la Ministerul Agriculturii pentru un premiu. În afara producţiilor menţionate, inginerul din Ziduri conduce o societate agricolă ce exploatează de ani buni aproape 3.000 de hectare de teren, situîndu-se în preimele trei exploataţii agricole din judeţ, a început inclusiv să facă zootehnie, toate aceste lucruri ajungînd să îi asigure inclusiv aprecierea autorităţilor.

Inginerul gorticultor a fost şef de fermă la fostul CAP Ziduri, apoi la Asociaţia Agricolă Voinţa Lanuri, Agromec, iar din 1993 şi-a înfiinţat propria societate agricolă, SC Crisagra 2003 SRL Ziduri.
După ce a muncit în agricultură o viaţă şi a ştiut să îşi cîştige respectul oamenilor de pe vremea cînd muncea la fostul CAP Ziduri, ing. Constantin Cristea crede că niciodată nu este prea tîrziu să afli că cineva îţi preţuieşte munca. “Am rămas surprins cînd am auzit că voi fi premiat şi la fel au fost şi ceilalţi invitaţi din judeţ. Noi mai şi glumeam şi spuneam că vom primi cîte un tractor. Au fost însă diplome şi felicitări. După 40 de ani de muncă este ceva şi o diplomă, pentru că ţi se confirmă că nu ai făcut degeaba toate eforturile”, ne-a declarat inginerul buzoian.Etichete: agricultură |  muncă |  Recunoaştere
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

balalaica
31 octombrie 2014
Inginer care astazi plateste taranii cu sume modice pentru votarea lui Ponta, inginer care azi nu mai da nimic taranului din pamantul care amaratii il dau in arenda.A fost candva un om drept, azi nu mai este nimic din acea persoana, un avar si un nemernic.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU