Miercuri, 28 mai 2014

Podgoria Dealu Mare, o a doua Toscana. Vezi cine face această comparaţie! VIDEO

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 4099 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Întinderile viticole din podgoria Dealu Mare se evidenţiază, din ce în ce mai clar, drept zona cu cel mai mare potenţial de dezvoltare a judeţului Buzău. 

Investitori francezi, italieni, austrieci, dar şi români, s-au angajat în afaceri de multe milioane de euro care aduc, din exploatarea viţei de vie, profit pe măsură. 

Italianul Giancorrado Ulrich este preşedintele Vitis Metamorfosis, o companie care a cumpărat suprafeţe întinse cultivate cu viţă de vie, la Năeni. O afirmaţie care îi aparţine compară Dealu Mare cu regiunea Toscana, renumită în toată Europa pentru vinurile faimoase produse acolo, dar şi pentru modul în care a dezvoltat agroturismul. Acelaşi potenţial de dezvoltare a acestei ramuri pare să îl aibă şi podgoria Dealu Mare şi, intuindu-l, italienii de la Vitis Metamorfosis au cumpărat o reşedinţă veche de nouă decenii căreia vor să îi dea destinaţia de centru turistic.

Conacul cumpărat de investitorii italieni este o construcţie în stil brâncovenesc ridicată în 1920, sub îndrumarea unui arhitect italian, şi devenită în anii 40, reşedinţă a lui Ion Finţescu, ministru al Economiei în Guvernul Ion Antonescu. Imobilul a fost achiziţionat contra sumei de 90 000 de euro, dar necesită lucrări de renovare estimate la o jumătate de milion de euro. Reşedinţa, devenită sediul CAP-ului din comuna Năeni, în perioada comunistă, îşi va recăpăta farmecul şi va avea facilităţi adecvate cerinţelor turismului internaţional. 

Când relatează povestea Vitis Metamorfosis, Giancorrado Ulrich îşi aminteşte inevitabil de Toscana din ţara natală. Asemănarea cu Dealu Mare a fost un argument hotărâtor atunci când a vizitat România împreună cu Marchizul Piero Antinori, proprietarul companiei care a investit la Năeni. 

„Marchizul Piero Antinori nu şi-a dorit să facă rabat de la calitatea vinurilor, nu şi-a propus cu orice preţ să producă în România. A investit aici şi pentru că a găsit în Podgoria Dealu Mare elemente asemănătoare regiunii Toscana, una dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din Europa şi din lume, locul în care familia Antinori produce vin de peste 600 de ani: clima, calitatea solului, expoziţia foarte bună. Toate acestea au contat în alegerea sa.”, povesteşte Giancorrado Ulrich pe site-ul companiei. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU