Miercuri, 17 decembrie 2014

Nikmob nu face concedieri în 2015

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
2 voturi 4264 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

În ciuda majorărilor salariale, cel mai mare angajator din Nehoiu susţine că va achiziţiona utilaje noi din fonduri proprii pentru a eficientiza activitatea 

Anul viitor salariul  minim garantat va crește la 975 lei de la 1 ianuarie şi la 1050 lei de la 1 iulie, lucru care va pune noi presiuni pentru mulţi angajatori. Cel mai mare angajator din zona Nehoiu spune că nu face concedieri în 2015, în opinia sa majorările salariale putând fi acoperite prin creşterea productivităţii muncii. Astfel, acţionarul majoritar şi administratorul Nikmob, Nicolae Borsos, susţine că va achiziţiona câteva  utilaje noi din fonduri proprii pentru a înlocui utilaje mai vechi şi a eficientiza activitatea. De asemenea, pentru anul viitor, o altă propunere ce va fi făcută în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor este aprobarea unei linii de credit în sumă de un milion de euro şi 1,2 milioane lei. În aceste condiţii, acţionarul Nikmob consideră că va reuşi să-i păstreze pe toţi cei 435 de angajaţi ai companiei şi să respecte şi majorările salariale impuse de noua legislaţie.

În acest an, Nicolae Borsos spune că activitatea companiei a fost bună, reuşindu-se creşterea producţie cu 4 % şi obţinerea de profit. De altfel, în ciuda crizei financiare, acţionarul majoritar şi administratorul Nikmob este mulţumit că în ultimii ani a reuşit să aibă o activitate constantă, fabrica de la Nehoiu exportând mobilă pe tot mapamondul şi fiind unul dintre partenerii de cursă lungă ai gigantului Ikea din domeniul producţiei de mobilă. De asemenea, Nicolae Borsos, proprietarul fabricii de mobilă, ne-a explicat că, la fel ca pentru mulţi întreprinzători, criza a fost un moment de răscruce. Astfel, fabrica din Nehoiu a dat 30 de oameni afară în 2010, dar, din fericire, în următorii 3 ani a reuşit să angajeze alţi 60, Nikmob SA fiind cel mai mare angajator din Nehoiu şi printre primii din judeţ. „Anul viitor nu vom face angajări, dar nici nu vom da afară pe nimeni. Vor fi operate majorări salariale, dar ne vom strădui să acoperim aceste costuri prin creşterea productivităţii”, ne-a declarat Nicolae Borsos.

Nikmob SA a obţinut locul I în topul firmelor al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, la categoria întreprinderi mari din domeniul fabricării de mobilă. De asemenea, compania din Nehoiu a obţinut şi distincţie şi trofeu de excelenţă pentru activitatea din ultimii ani.



Etichete: concedieri |  Nikmob
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU