Marţi, 30 septembrie 2014

Legume Fructe şi-a dublat capacitatea de producţie

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
5 voturi 4912 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Compania a derulat un nou proiect cu fonduri europene şi procesează peste 10.000 de tone de legume, faţă de 5.000 de tone cât a procesat în 2013

 

An incomparabil mai bun decât 2013 atât pentru agricultorii din bazinele legumicole ale judeţului, cât şi pentru procesatorii de la Legume Fructe SA Buzău. Pentru legumicultori, producţiile din acest an au fost mai bune, în timp ce compania buzoiană de procesare a reuşit să acceseze un al doilea proiect cu fonduri europene, în valoare de 450.000 de euro. Noile investiţii au însemnat completarea primului proiect, de 1,5 milioane de euro, şi a însemnat, practic, posibilitatea de a-şi dubla capacitatea de producţie. „Retehnologizarea fabricii prin noul proiect este un pas important în dezvoltarea companiei. Comparativ cu anul trecut am reuşit să ne dublăm capacitatea de producţie, pentru că anul acesta mizăm să ajungem la o cantitate de 10.000 de tone de legume pe care ne străduim să le procesăm până la finalul lunii octombrie, iar în 2013 am procesat 5.000 de tone”, ne-a declarat ing. Cătălin Popa, directorul companiei.


Un alt lucru important pentru procesatorii buzoieni după derularea proiectului este posibilitatea de a răspunde unor comenzi ale marilor lanţuri de magazine. Aşa se face că în prezent compania produce atât sub brand propriu, cât şi pentru mărcile proprii ale supermarketurilor. „Ţinem la brandul nostru şi încercăm să îl dezvoltăm, dar în acelaşi timp ne dorim să dezvoltăm producţia şi pe mărcile private ale marilor retaileri. De ce să nu vindem noi produsele noastre chiar dacă sunt şi sub alte branduri? Volumul de vânzări trebuie să fie destul de mare pentru a ne echilibra cumva prin prisma investiţiilor. La momentul acesta avem 10 branduri pentru care avem şi o continuitate pe toată perioada anului, ceea ce înseamnă mai multă desfacere”, ne-a declarat ing. Cătălin Popa, directorul companiei. Totodată, după retehnologizare societatea buzoiană a reuşit să facă vânzări şi pe piaţa externă, în Spania, Grecia şi Bulgaria.


Înfiinţată în anul 1991, SC Legume Fructe SA Buzău, a reuşit să se menţină pe piaţa românească, devenind una dintre firmele emblemă ale judeţului nostru. După experienţa cumulată în acest domeniu de activitate, pe viitor, reprezentanţii Legume Fructe SA mizează mai mult şi pe legumicultorii locali. Astfel, dacă în 2013 făceau producţie cu roşii din Bulgaria, acum cea mai mare parte a materie prime provine de pe piaţa locală, lucru care înseamnă costuri mai reduse de transport. În aceste condiţii, modernizarea fabricii de conserve legume fructe cu ajutorul fondurilor europene este un avantaj şi pentru societăţile agricole care pot avea o garanţie că au către cine să îşi valorifice producţia. „Anul acesta am reuşit să aducem cea mai mare parte a materiei prime din ţară şi mai puţin din Bulgaria. Colaborăm foarte bine cu APSA Mărăcineni, cu legumicultori din Glodeanu Sărat, Limpeziş, Florica, dar şi cu legumicultori din judeţele vecine. Vă spun sincer că suntem interesaţi de parteneriate cu oameni serioşi care vor să facă legumicultură, pe care să ne bazăm nu doar într-o campanie, ci de la an la an, pentru că important este ca toţi să avem de muncă pentru a ne putea dezvolta”, ne-a declarat ne-a declarat Cătălin Popa, directorul companiei.



Etichete: capacitatea |  dublat |  Fructe |  Legume |  producţie
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 0   5

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU