Joi, 29 mai 2014

Lecţie de capitalism dată de părintele Agricover.Jabbar Kanani a venit din Iran pentru medicină şi face agricultură

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
1 vot 8451 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro


Agricultură de la A la Z
Pînă în prezent,  Grupul Agricover s-a consacrat ca furnizor de soluţii complete pentru agricultură, avînd afaceri înclusiv în judeţul Buzău, impunîndu-se ca un integrator în circuitul serviciilor şi  produselor, deţinând poziţia de lider pe piaţa de agribusiness. Înfiinţată în anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzău şi Ulvex SA, compania Agricover şi-a extins afacerile în domeniul agribusiness-ului,  construind un modelul de business ca integrator între fermieri şi industria alimentară. 

Având peste 600 de angajaţi, Grupul Agricover include: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit IFN,  Agricover Livestock,  Agricover Bulgaria. Soluţiile integrate oferite fermierilor includ seminţele, îngrăşămintele, motorina, produsele fitosanitare, consultanţă tehnică de specialitate, suport financiar, asigurarea recoltei, servicii logistice şi de siloz, precum şi sprijin în valorificarea recoltelor. 

Agricover Silozuri cu o capacitate de 700.000 tone depozitare, în 28 de silozuri şi baze active, majoritatea situate în partea de sud a ţării, este al doilea mare depozitar din România.  Toate locaţiile sînt dotate cu cântar electronic şi granomat pentru umiditate. Compania investeşte constant în creşterea profesionalismului angajaţilor, în special al laboranţilor, pentru a asigura standardele înalte de profesionalism şi etică. 


A venit din Iran să studieze medicina în România, dar şi-a găsit vocaţia de om de afaceri în agricultură. Este destinul omului de afaceri  Jabbar Kanani, părintele Agricover dovedind că a a intuit la timp că înlăturarea regimului comunist este o rampă de lansare în afaceri. 

„1990 m-a prins student în anul patru la medicină şi era un moment interesant. După căderea «zidului» am văzut că, legislativ, capitalismul era acceptat, dar ca mentalitate nu”, spune Jabbar Kanani într-un interviu publicat în Business Magazin. 

Pentru studentul la medicină acela a fost momentul de cotitură, momentul în care s-a apucat de afaceri, pentru că nu era prea pasionat de domeniul pe care îl studia. Potrivit sursei citate, omul de afaceri a mărturisit că că i-ar fi plăcut mai degrabă să studieze dreptul, poate pentru că tatăl său era avocat, dar că meseria de medic i se părea mai stabilă. 

Ulterior, spiritul antreprenorial a fost suficient de puternic pentru a-l îndemna să vadă oportunităţile de pe piaţa românească. 

„Am găsit ceva ce nu am mai găsit în altă parte: noutatea. În afaceri nu te plictiseşti niciodată. Când ajungi în vârf găseşti alt munte”. 

Prima idee de afaceri a fost importul de bunuri de larg consum, care se vindeau ca pâinea caldă imediat după căderea comunismului. Pentru a-şi pune ideea în practică, a cerut familiei în avans banii de taxe şcolare, promiţându-le că la finalul facultăţii le va înapoia suma cu tot cu dobândă. A doua zi dimineaţă avea deja 40.000 de dolari în cont, lucru pentru care rămîne recunoscător familiei sale. Ulterior, în perioada 2000-2001 a pariat pe agricultură.


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU