Marţi, 16 septembrie 2014

La 25 de ani, premiat de şefii de la Agricultură

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
1 vot 3077 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Tânărul din Poşta Câlnău vrea să deschidă o carmangerie cu produse tradiţionale

Un tânăr din Poşta Câlnău, a primit  titlul fermierului de mijloc pentru judeţul Buzău. Alexandru Ghizdeanu, din Poşta Câlnău, a ales să facă zootehnie, conduce o fermă cu peste 400 de oi şi a ajuns să fie premiat de către oficialii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Juniorul delegaţiei de fermieri buzoieni invintaţi la prima ediție a „Balului Fermierilor” s-a dedicat creşterii animalelor alături de familia sa, după munca depusă până în prezent ajungând să obţină satisfacţia că a fost premiat şi felicitat chiar de şefii de la Ministerul Agriculturii.


Călătoriile, distracţia şi cheltuirea banilor se numără printre priorităţile oricărui tânăr de până în 25 de ani. Alexandru Ghizdeanu ne-a explicat că pentru el timpul este acordat cu totul altor lucruri şi anume unei afaceri în domeniul zootehnic. Alături de tatăl său, Victor Ghizdeanu, un cunoscut crescător de animale din judeţ de la care a furat şi meseria şi informaţiile necesare deschiderii unei afaceri, tânărul a reuşit să se evidenţieze în faţa autorităţilor ce conduc agricultura buzoiană, ajungînd să fie premiat de însuşi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. “Ministrul ne-a felicitat pentru faptul că ne ţinem de zootehnie şi că în fiecare an am reuşit să creştem efectivul de animale. A ţinut să ne ofere o diplomă care înseamnă foarte mult pentru mine ca tînăr fermier pentru că şi o picătură de curaj”, ne-a declarat Alexandru Ghizdeanu. 

 

Cîștigătorii premiilor „Fermierul Anului 2014”, au fost cei care au declarat la direcțiile agricole județene producțiile obținute în 2014 la culturile de grîu, rapiță și orz, precum și tinerii fermieri și administratorii fermelor de familie, care au devenit afaceri de succes. La evenimentul de anvergură națională au fost recunoscute eforturile și rezultatele deosebite înregistrate în acest an de producători agricoli din întreaga țară, atît cei care derulează activități în sectorul vegetal, cît și în cel zootehnie. Au participat sute de fermieri de pe întreg cuprinsul ţării, pentru fiecare judeţ în parte fiind nominalizaţi cei mai buni crescători de animale şi agricultori. În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Ghizdeanu, tânărul buzoian are tot viitorul în faţă, el dorind  şi deja şi-a conturat cîteva linii directoare. Are o pasiune pentru gătit şi doreşte să acceseze fonduri europene pentru a deschide o carmangerie cu produse tradiţionale “Am pasiunea de a găti şi, ajutat de părinţii mei, am încercat să fac produse tradiţionale din oaie. Pe viitor aş vrea să pot deschide o carmangerie omologată şi să ies pe piaţă. Aşteptăm oportunităţile la proiectele europene pentru că nu aş vrea să renunţ la un proiect care mă va avantaja în timp”, ne-a declarat Alexandru Ghizdeanu. Etichete: Agricultură |  premiat |  şefii
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU