Miercuri, 12 noiembrie 2014

Investiţie de 65 de milioane de euro, inaugurată în Zona Industrială

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 4097 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


Modernizare începută în 2012
În anul 2012, compania Trakya, membră a grupului Şişecam din Turcia, a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni al societăţii buzoiene Glasscorp. Noii acţionari au început o amplă mo­dernizare ce a inclus atât halele, cât şi liniile de producţie, fabrica fiind echipată cu cele mai recente tehnologii în domeniu.
 Turcii de la GlassCorp au finalizat lucrările de modernizare a fabricii de geamuri auto.

Sisecam Group, unul dintre cei mai importanţi producători de geamuri auto, a inaugurat la Buzău fabrica GlassCorp, o importantă unitate de producţie cu acţionariat turc în care s-au investit zeci de milioane de euro. 

Al doilea cel mai mare producător în domeniul sticlăriei din Europa, al treilea cel mai mare producător în domenuil sticlei plane şi al patrulea cel mai mare producător în domeniul ambalajelor din sticlă în ceea ce priveşte capacitatea de producţie, după cum se recomandă reprezentanţii companiei, Sisecam Group a finalizat o nouă fabrică de geamuri pentru automobile cu o investiţie de 65 de milioane de euro în domeniul de activitate al GlassCorp S.A. achiziţionată în anul 2012, la Buzău. Conducerea grupului a precizat că ­fa­bri­ca GlassCorp este echipată cu cele mai noi tehnologii, fiind cel mai mare producător de sticlă auto din România. 

Noi locuri de muncă

Investiţia, inaugurată pe fostul amplasament al societăţii Cord, din Zona Industrială, este importantă pentru economia Buzăului, creând în acelaşi timp noi locuri de muncă. 

„Suntem mândri că vom contribui la Buzău, şi astfel la economia românească, cu 300 de noi locuri de muncă în afară de activităţile de producţie şi de export. Această investiţie este unul dintre cei mai importanţi paşi întreprinşi pentru dezvoltarea industriei auto şi de sticlă din România, şi va câştiga chiar şi mai multă putere prin relaţiile de lungă durată, de prietenie şi cooperare stabilite între România şi Turcia”, a declarat Ahmet Kirman, vicepreşedinte Sisecam Group.


Etichete: buzau |  economic |  geamuri |  glasscorp |  industrie |  sisecam
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU