Miercuri, 01 octombrie 2014

Electroargeş, acţionar majoritar la Fabrica de şuruburi Rm. Sărat

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
1 vot 4508 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Compania  din Curtea de Argeş a cumpărat peste 86% din pachetul de acţiuni al ELARS SA


Liderul naţional în producţia de aparate electrocasnice şi aparate de uz gospodăresc, Electroargeş SA, a devenit acţionar majoritar la Fabrica de şuruburi din Rm. Sărat. Potrivit datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, compania  din Curtea de Argeş a cumpărat 86,6288  % din pachetul de acţiuni al ELARS SA, majoritatea acţiunilor provenind de la S.I.F. Oltenia, fond care la finalul anului trecut deţinea 86,6056 % din acţiunile societăţii rîmnicene. Electroargeş a fost înfiinţată în anul 1971, compania avînd ca obiect de activitate producţia de aparate electrocasnice, aparate de uz gospodăresc, aparate profesionale pentru dotări hoteliere şi industriale, unelte electrice portabile, dispozitive, scule şi truse de scule, vibratoare pentru compactat beton şi echipamente auto. De asemenea, Electroargeş a dezvoltat o serie de colaborări pentru execuţia de repere, subansamble şi produse, pentru mai multe companii din ţară şi străinătate.

Potrivit datelor de pe site-ul companiei, Electroargeş are peste 750 de angajaţi din care un procent de 11,57% reprezintă salariaţi cu studii superioare. În prezent Electroargeş este societate pe acţiuni cu capital privat 100%, după ce în anul 2005, membrii Asociaţiei PAS Electroargeş 94 au devenit proprietarii acţiunilor. În ceea ce priveşte activitatea ELARS SA, societatea rîmniceană are ca obiect de activitate fabricarea de şuruburi, buloane şi alte articole filetate, precum şi fabricarea de nituri şi şaibe. În 2013, fabrica din Rîmnic a obţinut, alături de DUCTIL SA, „Locul 1” în topul firmelor al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, pentru domeniul de activitate ce vizează fabricarea altor produse prelucrate din metal.

După schimbarea acţionariatului, la ELARS s-au produs o serie de schimbări în ceea ce priveşte managementul companiei rîmnicene. Astfel, Adunarea Generală Ordinară a acţionarilor organizată pe data de 11 august a decis revocarea administratorului unic Ioan Păuna, noul administrator unic fiind aleasă economista Livia Felicia Enescu. De asemenea, o altă hotărîre a fost revocarea auditorului financiar al societăţii, JPA Audit SRL şi Nadia Băltăţeanu, decizie urmată de alegerea unui nou auditor financiar, SC Multicont SRL reprezentattă de Petrache Munteanu.Etichete: acţionar |  Electroargeş |  Fabrica |  majoritar |  Sărat |  şuruburi
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU