Miercuri, 04 februarie 2015

Austriecii de la Voestalpine vor să preia controlul Apcarom

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 3709 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.roExport în Europa şi pe alte continente

Apcarom are o experienţă de peste 40 de ani, în tot acest timp consolidându-şi poziţia pe piaţa internă, fiind singura companie românească care fabrică şi furnizează aparate de cale ferată pentru căile ferate, metrou. Compania este un partener de încredere pentru transportatorii cu tramvai şi companii cu linii industriale proprii. Aparţinând unui grup cu tehnologie la standardele actuale , APCAROM şi-a perfecţionat sistemul tehnologic şi de producţie pentru a ajunge la calitate şi cost eficient pentru produsele sale. După integrarea în grupul VAE Austria, compania a livrat aparate de cale şi piese de schimb pentru diferite pieţe externe din Europa şi de pe alte continente: Africa, Asia, America.Austriecii de la Voestalpine vor să îşi consolideze poziţia pe piaţa de profil, grupul austriac intenţionând să preia în întregime controlul Apcarom Buzău.

Potrivit unui anunţ postat pe 29 ianuarie pe Bursa de Valori Bucureşti, Voestalpine VAE GmbH intenţionează să cumpere pachetul de acţiuni de 4,7% din capitalul social al companiei, grupul austriac oferind acţionarilor minoritari un preţ de 0,74 lei pe titlu. Preţul oferit acţionarilor de 0,74 lei pe titlu este cu 2,7% mai mare decât preţul acţiunilor din şedinţa de vineri, 30 ianuarie. Potrivit anunţului publicat pe bursă, oferta va fi intermediată de Banca Comercială Română şi se va derula în perioada cuprinsă între 5 şi 25 februarie.

Austriecii de la Voestalpine nu sunt singurii investitori care vor să preia controlul unei companii buzoiene, anul trecut  reprezentanţii grupului francez FRO - AIR Liquide preluând acţiunile Ductil Buzău SA. La finalul anului trecut, producătorul de material rulant Voestalpine VAE APCAROM S.A. a lansat o ofertă de majorare de capital prin aport în numerar. La acel moment, prospectul de ofertă aferent operaţiunii de majorare de capital social a fost aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Potrivit acestui document, dezvoltarea societăţii în ultimii trei ani a fost una semnificativă în special în direcţia dezvoltării capacităţilor de producţie, efectuării de investiţii şi îmbunătăţirii volumului de vânzări şi, ca atare, a cifrei de afaceri.

 Ulterior, compania a finalizat pe 6 noiembrie o ofertă publică de vânzare a până la 50 de milioane de acţiuni în vederea majorării capitalului social prin aportul în numerar al acţionarilor. Compania a vândut până la 46,9 milioane de acţiuni la preţul de 0,1 lei pe titlu, suma totală atrasă fiind de aproape 4,7 milioane de lei. În urma ofertei au subscris 89 de cumpărători, iar grupul austriac şi-a majorat deţinerile la compania din Buzău la peste 95%. Astfel, Voestalpine VAE deţine în prezent 95,2% din producătorul de material rulant.Etichete: Apcarom |  Austriecii |  controlul |  preia |  Voestalpine
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU