28 [OCT 14] ECONOMIC Vrancea
Marţi, 28 octombrie 2014

Spaniolii de la Agrovin au inaugurat o distilerie la Odobeşti

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 2794 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro
Spaniolii de la Agrovin au inaugurat o distilerie la Odobeşt

Investiția făcută este de 10 milioane de euro, din care 4 milioane sunt fonduri provenite de la Cofides, un parteneriat public-privat spaniol, înființat pentru a sprijini financiar investițiile spaniole în străinătate
Prima distilerie din România realizată integral cu capital străin a fost inaugurată la Odobești, în județul Vrancea de firma spaniolă Agrovin, companie cu o experiență de peste jumătate de secol în domeniul vinului. Potrivit unui comunicat publicat de Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, Investiții Stăine, Parteneriat Public-Privat și Promovarea Exporturilor, fabrica se numește Bioaldevin, are 60 de angajați, și reprezintă o investiție de 10 milioane de euro, compania Agrovin fiind unul dintre cei mai importanți fabricanți și distribuitori de produse de vinificaţie la nivel mondial. La inaugurare a fost prezent şi ministrul Economiei, Constantin Niță, care a apreciat că deschiderea acestei fabrici este dovada că firmele străine și-au dat seama de resursele pe care le avem în România. “Acest proiect în care s-au investit 10 milioane de euro demonstrează că România are ce oferi investitorilor străini, că este competitivă și că are resurse și forță de muncă calificată. O asemenea investiție creează locuri de muncă, ajută comunitatea locală și oferă premizele unor dezvoltări ulterioare”, a declarat Secretarul de Stat Alexandru Năstase. La rândul său, German Leon, președintele Agrovin, a arătat în ce va consta activitatea industrială a Bioaldevin, scopul companiei fiind de a valorifica și utiliza complet produsele secundare rezultate în urma fabricării vinului: tescovina și drojdia. Reprezentantul companiei a mai precizat că activitatea fabricii din Odobeşti se va extinde substanțial în următorii ani, fiind preconizată investirea a încă 10 milioane de euro până în anul 2017.
Un alt lucru demn de menţionat este faptul că din investiția inițială de 10 milioane de euro pentru construirea fabricii de la Odobești, 4 milioane au reprezentat fonduri provenite de la Cofides, un parteneriat public-privat spaniol, înființat în urmă cu 25 de ani pentru a sprijini financiar investițiile spaniole în străinătate, din acționariatul căruia face parte inclusiv Ministerul Economiei și Competitivității din Spania.


Etichete: Agrovin |  distilerie |  inaugurat |  Odobeşti |  Spaniolii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU