11 [IUL 13] ECONOMIC Vrancea
Joi, 11 iulie 2013

1700 de agricultori au scăpat de datoriile la CJAS

alte articole de
0 voturi 2318 vizualizari 0 comentarii

1700 de agricultori din Vrancea au scăpat de povara datoriilor la Casa de Asigurări de Sănătate.

Oamenii aveau de plată sume mai mici de 40 de lei după ce în anii trecuţi şi-au vîndut recoltele fără să-şi plătească dările către stat. Reprezentanţii CJAS Vrancea susţin că se vor şterge datoriile mai mici de 40 de lei.

Recent, circa 6 mii de agricultori din judeţul Vrancea  s-au trezit că au de plată sume imense la fondul de sănătate pentru anii din urmă, fără să aibă habar de aceste datorii. Oamenii au primit în ultima vreme înştiinţări de plată de la Casa de Asigurări, pentru restanţe din anii 2009 – 2011, dar şi majorări şi penalităţi, după ce baza de date a CJAS a fost confruntată cu cea a ANAF.

Şi cum, în multe cazuri, sumele pe care agricultorii trebuie să le plătească sunt imense, oamenii s-au revoltat. În mai multe rînduri localnicii din ufeşti au ieşit în stradă, ameninţînd cu proteste dacă pentru situaţia lor nu va fi găsită o rezolvare. Conform calculelor făcute de CJAS, agricultorii vrînceni datorează la bugetul de sănătate pentru anii din urmă circa 8 milioane de lei.Etichete: Productie |  Productie |  Rod |  Subventii |  Agricultura
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU