08 [OCT 14] ECONOMIC Buzau
Miercuri, 08 octombrie 2014

Vezi aici topul hotelurilor şi pensiunilor din Buzău

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
1 vot 1780 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro


Hotelurile Pietroasa, Ceres şi Camping Adventura conduc detaşat într-un clasament al unităţilor turistice din judeţ, primele trei clasate fiind singurele unităţi înregistrate la Autoritatea Naţională pentru Turism care au peste 100 de locuri.

Potrivit datelor furnizate de funcţionarii ANT la solicitarea reporterilor Şansa Buzoiană, în prezent pe raza judeţului Buzău funcţionează 109 de structuri de primire turistice care însumează 3.094 de locuri de cazare. Potrivit sursei citate, pe primul loc în ierarhia unităţilor turistice este Hotelul Pietroasa  din municipiul reşedinţă de judeţ, care are 240 de locuri de cazare, fiind urmat de două unităţi din Sărata Monteoru: Hotelul Ceres cu 168 locuri de cazare şi Camping Adventura 146 de locuri de cazare. Lista primelor zece unităţi de cazare continuă cu hotelurile Montana, tot din Sărata Monteoru, cu 80 de locuri de cazare, Măgura (comuna Măgura) cu 79 de locuri, Ciuta (comuna Vipereşti) cu 73 de locuri. Hotelul Sport B90, din municipiul Buzău, are 68 de locuri de cazare, Hotelul  Monteoru are 66 de locuri, Motelul Poieniţa 2006, din Rm. Sărat, are 64 de locuri, iar Vila “Casa cu tei”, din Monteoru are 54 de locuri de cazare. Pe localităţi, clasamentul unităţilor turistice este deschis de Staţiunea Sărata Monteoru, pe raza comunei Merei funcţionând nu mai puţin de 26 de structuri de primire turistică, acestea însumând nu mai puţin de 958 de locuri de cazare. Pe locul doi se situează  municipiul reşedinţă de judeţ, cele 13 unităţi de pe raza Buzăului însumând 667 de locuri de cazare.

Comuna Siriu “joacă” la egal cu municipiul Rm. Sărat

Printre localităţile în care turismul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani se numără comuna Siriu, numărul total al locurilor de cazare ajungând aproape să egaleze zestrea turistică a municipiului Rm. Sărat. Potrivit datelor furnizate de funcţionarii ANT, la Rm. Sărat, cele opt unităţi turistice însumează 258 de locuri de cazare, în timp ce la Siriu sunt autorizate 12 unităţi turistice care însumează 244 de locuri de cazare. În comuna Măgura funcţionează patru unităţi turistice cu 130 de locuri de cazare, iar la Mărăcineni sunt trei unităţi cu 90 de locuri. La Poşta Câlnău există trei unităţi autorizate de ANT cu 65 de locuri de cazare, în Podgoria, există o singură unitate-Motelul Spot, care are 53 de locuri de cazare.
 
Interes slab pentru turism la Nehoiu şi Pătârlagele

Dacă autorităţile locale din Siriu se pot lăuda că turismul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, în schimb, în oraşele Nehoiu şi Pătârlagele se poate spune că nu au existat prea mulţi întreprinzători interesaţi de acest domeniu de activitate. Astfel, potrivit datelor furnizate de funcţionarii ANT, în cele două oraşe nu figurează decât câte două unităţi de cazare, cu câte 22 de locuri de cazare în în fiecare oraş menţionat. În Gura Teghii există patru unităţi cu 61 de locuri de cazare, în Verneşti sunt trei unităţi cu 43 de locuri de cazare, în Tisău, sunt patru unităţi de cazare cu 42 de locuri, în Valea Râmnicului sunt trei unităţi cu 39 de locuri, la Scorţoasa, Pensiunea Vulcanii Noroioşi are 32 de locuri.

Bisoca, Mânzăleşti şi Vintilă Vodă “salvează” Valea Slănicului

Pe Valea Slănicului, în ciuda unor obiective turistice deosebite ( Focul Viu-Lopătari, Zona Meledic), există puţine amenajări turistice. Astfel, pensiunile din Bisoca, Mânzăleşti şi Vintilă Vodă abia totalizează 66 de locuri de cazare. La Balta Albă există două unităţi turistice autorizate cu 38 de locuri de cazare,  la Berca două unităţi cu 30 de locuri, Motelul 2D din Cislău are 32 de locuri de cazare, Motelul Ovidiu din Glodeanu Sărat are 30 de locuri, iar la Bisoca, Pensiunea Lacul Limpede figurează cu 28 de locuri de cazare. Unităţi de cazare mai sunt în comunele Mânzăleşti (26 de locuri), Chiliile (22 locuri), Chiojdu (32 de locuri), Costeşti (12 locuri), Gălbinaşi ( 9 locuri), Vintilă Vodă ( 12 locuri) şi Pietroasele ( 8 locuri).Etichete: aproape |  cazare |  locuri |  Monteoru |  Staţiunea |  Sărata
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU