10 [SEP 14] ECONOMIC Buzau
Miercuri, 10 septembrie 2014

Vezi aici cine exploatează mii de hectare de teren arabil

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 3800 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Agricultura le aduce constant subvenţii de la APIA

Afiliu Trans - Amaru, Vis Agri - Glodeanu Siliştea şi Crisagra - Ziduri se menţin pe primele trei poziţii al celor care muncesc cel mai mult teren din judeţ

 

 

Fac de ani buni agricultură, exploatează mii de hectare de teren arabil şi primesc constant subvenţii de la APIA. Primele zece societăţi din judeţ care activează în domeniul agricol muncesc o suprafaţă de teren însemnată pentru care s-au solicitat subvenţii în acest an. Potrivit datelor statistice ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), primele zece societăţi agricole care au depus în acest an cereri de plată pentru măsurile de sprijin pe suprafaţă , pe anul 2013, primele exploatează însumat aproape 26.000 de hectare de teren, ceea ce reprezintă 9,71 la sută din suprafaţa totală pentru care s-au solicitat subvenţii, cifrată la 276.875,5 hectare.

 


În acest an, Afiliu Trans - Amaru, Vis Agri - Glodeanu Siliştea şi Crisagra - Ziduri se menţin pe primele trei poziţii în clasamentul celor care muncesc cel mai mult teren din judeţ, avînd exploataţii cu aproape aceleaşi suprafeţe pe care le-au avut şi în 2013. Cea mai mare suprafaţă agricolă din judeţ este exploatată de SC Afiliu Trans SRL, patronată de Mihai Afiliu, fostul portar al echipei de fotbal Steaua Mizil, care are afaceri în domeniul agricol şi exploatează 4.431,26 hectare (4.229,67 hectare în 2013) şi al panificaţiei atît în judeţul nostru, cît şi în judeţul vecin, Prahova. Pe locul doi este SC Vis Agri SRL din Glodeanu Siliştea, cu 3.347,90 hectare (3.412,37 hectare în 2013), iar pe locul trei este SC Crisagra 2003 SRL din Ziduri, cu 2982,86 hectare (2.950 de hectare în 2013). De asemenea, între primele zece exploataţii agricole se menţin şi firmele Cereanim din Smeeni, Ceres Padina, Ban Agroitrans Ziduri, Agro Ind Com Boldu, Miracol Puieşti şi Agroglobal Merei.  În schimb, apare şi o modificare faţă de clasamentul din 2013, o firmă din Săgeata, Universal Group Impex, care exploatează peste 1.600 ha, reuşind astfel să intre în top în locul S.C. RO AGRO ITAL din Buzău, care anul trecut exploata 2.200 ha, dar care, potrivit statisticilor APIA, în prezent nu se mai regăseşte între primii zece producători din judeţ.

 Etichete: arabil |  exploatează |  hectare |  teren
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU