01 [FEB 15] ECONOMIC Buzau
Duminică, 01 februarie 2015

Vezi aici ce oportunităţi vor avea IMM-urile buzoiene în următorii 5 ani

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 2054 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Noutățile în accesarea fondurilor europene în execuția bugetară 2014-2020, criteriile de eligibilitate a solicitantului, contribuția proprie a solicitantului și valoarea maximă a finanțării nerambursabile, asigurarea cofinanțării și a cheltuielilor neeligibile, etapele desfășurării unui proiect şi returnarea finanțării nerambursabile. Sunt doar câteva dintre temele abordate la seminarul de prezentare „Pregătirea IMM – urilor din județul Buzău pentru accesarea finanțărilor nerambursabile prin fonduri europene  2014-2020”. Acţiunea este programată joia viitoare şi va fi organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, în colaborare cu firmă de consultaţii în afaceri.

Participarea la seminar va fi gratuită, întreprinzătorii interesaţi de acţiune fiind rugaţi să confirme prezenţa la acţiune. De asemenea, potrivit invitaţiei postate pe site-ul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, scopul seminarului este de a prezenta detalii despre modalitatea de accesare a finanțărilor nerambursabile prin fondurile structurale. Prin noul PNDR, România va avea la dispoziție aproximativ 8 miliarde de euro, pentru finanțarea unor investiții în agricultură și dezvoltării satelor. Acestora li se adaugă peste 6 miliarde de euro fonduri POR programate în perioada de programare 2014-2020. Fondurile disponibile nu sunt deloc de neglijat atât pentru IMM-urile care vor să facă proiecte de investiţii, cât şi pentru firmele interesate să participe la execuţia lucrărilor presupuse de aceste investiţii.

În condiţiile în care după avizarea documentaţiilor de către Comisia Europeană va începe concurenţa pentru accesarea fondurilor, specialiştii îi sfătuiesc pe cei interesaţi să îşi facă din timp planurile de investiţii. „Vor fi oportunităţi pentru IMM-urile din mediul rural, dar şi pentru IMM-urile din industrie, cu finanţări de până la 200.000, respectiv de la 350.000 şi până la 2.500.000 de euro. Ghidurile finale nu au fost aprobate, dar vor fi destule facilităţi, destule lucruri noi. Perioada de rambursare va fi de 15 zile, ceea ce este un mare câştig pentru aplicanţi. De asemenea, în condiţiile în care furnizorii vor avea încredere în beneficiarul proiectului, va exista posibilitatea ca partea de finanţare din fonduri europene să fie plătită direct furnizorului. Pentru POR se doreşte să se aloce toţi banii de la început până se vor consuma, ceea ce va fi tot în avantajul celor care vor să obţină finanţări”, ne-a declarat Daniel Hanganu din cadrul companiei Structural Expert din Buzău, firmă specializată în domeniul consultanţei de afaceri.Etichete: buzoiene |  oportunităţi |  urile |  următorii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU