03 [FEB 15] ECONOMIC Buzau
Marţi, 03 februarie 2015

Vezi aici câte terenuri arabile au fost scoase la vânzare la început de an

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1991 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

De la începutul anului, peste 370 de proprietari de terenuri agricole din judeţul Buzău au scos la vânzare tot atâtea loturi de teren agricol.

Potrivit datelor monitorizate de Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Buzău, ieri numărul tranzacţiilor de terenuri postate pe site-ul instituţiei ajunsese la 1.674 de anunţuri de vânzare. La finalul anului trecut, Direcţia Agricolă Judeţeană înregistrase peste 1.290 de oferte de vânzări terenuri.

În perioada următoare acest trend se poate menţine, având în vedere faptul că agricultura se numără printre domeniile care atrag noi investitori, iar peste câteva luni vor fi lansate noi apeluri de investiţii cu fonduri europene.

În 2014, piaţa terenurilor agricole s-a deblocat în a doua parte a anului, monitorizarea tranzacţiilor de terenuri fiind făcută conform prevederilor Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan, din iunie 2014 Direcţia Agricolă „contabilizînd” primele astfel de oferte.Etichete: arabile |  început |  scoase |  terenuri |  vânzare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU