06 [NOV 13] ECONOMIC Buzau
Miercuri, 06 noiembrie 2013

VEZI AICI care sunt societăţile buzoiene cu cele mai mari datorii la bugetul de stat

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
1 vot 1979 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro

Recuperarea datoriilor pe care le acumulează firmele către bugetul de stat se face, tot mai des, sub ameninţarea executărilor silite.

Buzăul este primul judeţ din Regiunea Sud-Est în ceea ce priveşte activitatea de recuperare a creanţelor bugetare prin executări silite.
 
Din statisticile defalcate pe cele şase administraţii judeţene ale finanţelor publice din structura Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, în judeţul Buzău din încasările totale de 95,72 milioane lei din luna septembrie, suma de 17,32 milioane lei a fost realizată din executări silite, adică în proporţie de 18,09 %.

Urmează alte  două judeţe din regiunea sud est: Tulcea cu încasări la buget prin executări silite în proporţie de 16,72%, iar Vrancea - 13,39%.

Dar, uneori, nici executările silite nu mai rezolvă mare lucru şi nici faptul că mari companii, care au investit în imaginea lor, sunt arătate cu degetul ca fiind datoare.

Ultimul top al datornicilor, la nivelul judeţului Buzău, arată că unele societăţi mari s-au redresat, altele se afundă în datorii.

Cel mai mare datornic la bugetul statului este producătorul de pîine şi produse de panificaţie Boromir Prod.

Firma are de plătit statului peste 4 milioane şi jumătate de lei, din care aproape 900 de mii de lei reprezintă obligaţii scadente la finele lunii septembrie, iar diferenţa constă în datorii mai vechi.

Pe locul al doilea figurează în continuare Avicola Buzău, cu datorii de peste 3,4 milioane de lei, din care peste 865.000 de lei reprezintă TVA neachitată până la data scadentă.

Pe locul următor se situează societatea AB Construct care înregistrează arierate în valoare de peste 2,6 milioane de lei.

Cea mai mare parte a datoriei – peste 2,3 milioane de lei – reprezintă TVA neachitat, la care se adaugă alţi peste 26.000 de lei – impozit pe profit, peste 29.000 de lei – impozit pe venit.

În topul ruşinii mai găsim şi firma Gerom.

Societatea este un „client” fidel al listei datornicilor pe care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală o întocmeşte periodic.

ANAF notează că Gerom a primit înlesniri la plată.

Surprinzător o altă clientă a ANAF, Ductil Steel nu mai figurează între marii datornici, asta după ce a fost preluată de Invest Nikarom.

O situaţie asemănătoare Ductilului o au alte două obişnuite firme datoare: Alison Hayes, controlată de un fost premier al Ciprului, dar şi Industria Filati, au ieşit de pe “lista ruşinii”, după ce şi-au achitat datoriile.Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU