03 [MAR 18] ECONOMIC Buzau
Sâmbătă, 03 martie 2018

Veste crucială! Ce se pregătește pentru traficul de tranzit

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 3391 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Buzăul are toate șansele să beneficieze de o investiție majoră, în anii următori, cu rezultate directe asupra traficului din interiorul orașului. Dacă în momentul de față mare parte din mașinile aflate în tranzit, exceptîndu-le pe cele de mare tonaj, traversează orașul pe bulevardul Unirii, lucrurile s-ar putea schimba la 180 de grade. Proiectul care va continua construirea șoselei de centură a orașului a fost readus în atenția Ministerului Transporturilor, cu șanse mari de finanțare. Deocamdată, se licitează elaborarea unui studiu de fezabilitate care ar urma să arate cum trebuie realizată investiția și cu ce costuri. 
Anunțul a fost făcut de liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, susținător declarat al acestei investiții publice pe care a și promovat-o căt timp a făcut parte din Guvern. 
În acest moment, orașul Buzău are doar jumătate de șosea de ocolire a municipiului. Centura preia traficul de pe DN 2 E 85 și DN 10, însă camioanele care vin dinspre Brăila și Slobozia nu au o conexiune directă la șoseaua de centură. 
Potrivit unui proiect mai vechi, această șosea ar fi urma să continue de la Podul Mărăcineni pînă la podul Vadu Pașii cu legătură, mai departe, la DN 2 B, Buzău-Brăila. Etichete: Buzau |  proiect |  studiu |  trafic |  sosea centura
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU