18 [SEP 13] ECONOMIC Buzau
Miercuri, 18 septembrie 2013

Un acţionar de la Ductil vrea sancţionarea conducerii societăţii şi demiterea auditorului

Adrian Constantin alte articole de Adrian Constantin
0 voturi 1342 vizualizari 0 comentarii adrianconstantin@sansanews.ro
Foto: Opinia

Broadhurst, acţionar la Ductil Buzău SA, trage la răspundere conducerea societăţii şi cere demiterea auditorului

Potrivit ziare.com, reprezentanţii Fondului de Investiţii Broadhurst au solicitat convocarea Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) producătorului de electrozi Ductil Buzău.

Pe ordinea de zi a întâlnirii sunt înscrise: demiterea auditorului financiar al companiei şi pornirea acţiunii în răspundere împotriva administratorilor şi a auditorului companiei, se arată într-o raportare transmisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Nemulţumirile grupului american vizează o serie de "acte de gestiune ale consiliului de administraţie legate de Fro Air Liquide Welding Italia", acţionarul majoritar al companiei care deţine 72,3%.

Pe lista neregulilor semnalate de reprezentanţii Fondului de investiţii se numără: "plata unor redevenţe de societate către Fro Air Liquide Welding Italia în baza contractului de know-how şi asistenţă între anii 2010-2012", precum şi un credit de şase milioane euro, pe care Ductil l-a acordat firmei italiene în decembrie 2012.

Fro Air Liquide Welding, parte a grupului francez Air Liquide, deţine 72,3% din acţiunile Ductil Buzău, în timp ce Broadhurst deţine un pachet minoritar de 11,7%.

Ductil Buzau, afaceri în creştere în acest an

Ductil SA Buzău şi-a crescut afacerile cu 8,25% în primele şase luni din acest an, ajungând la 80,1 milioane de lei (17,8 milioane de euro) faţă de 74 milioane de lei in 2012 (16,5 milioane de euro).

La finalul primului semestru din acest an, Ductil SA a înregistrat un profit net de peste 5,5 milioane de lei (1,2 milioane de euro), cu puţin peste un milion de lei mai mare decât cel obţinut în 2012.

SC Ductil SA a fost înfiinţată în 1964, sub denumirea de Intreprinderea de Sârmă şi Produse din Sărmă Buzău.

În 1968 s-au pus bazele secţiei de electrozi, iar in 1999 a avut loc privatizarea, cand Ductil a devenit parte integrată a Grupului Air Liquide Welding, printr-una din firmele componente, FRO Italia.

Societatea este deţinută de Fro Air Liquide Welding Italia cu o cota de 72,32%, persoane fizice şi juridice 13,03%, Broadhurst Investments Limited cu 11,71% şi Air Liquide Welding France, cu 2,94%.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU