16 [DEC 14] ECONOMIC Buzau
Marţi, 16 decembrie 2014

Sprijin de 3,3 miliarde lei vechi pentru 420 de apicultori

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1541 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Nu mai puţin de 420 de apicultori buzoieni au solicitat sprijin de la autorităţi pentru pagubele făcute de vreme în perioada mai-iulie şi urmează să primească o sumă importantă până la finalul anului.

Pentru a face plăţile, a adoptat recent o hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 867/2014 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai-iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol”. Iniţial, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.750 din 15 octombrie 2014 s-a publicat Hotărârea Guvernului nr. 867/2014, iar resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de hotărârea menționată se ridicau la 4.131 mii lei, fiind asigurate de la bugetul de stat, dar solicitările au depăşit acest plafon.

Potrivit MADR, ca urmare a monitorizării derulării acestei scheme de ajutor de minimis, s-a constatat depășirea sumei aprobate cu această destinație, întrucât numărul de solicitanți înregistrați a fost mai mare față de numărul estimat de beneficiari. În acest context, Guvernul României a decis să suplimenteze bugetul alocat acestei scheme de ajutor de minimis. Astfel, potrivit actului normativ adoptat astăzi, resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis au fost majorate la 6.076,6 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat. La Buzău, potrivit datelor furnizate de Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole, cei 420 de apicultori buzoieni care au solicitat sprijin urmează să primească o sumă totală de 3,3 miliarde de lei vechi. „Sperăm ca până la finalul lunii să se facă plăţile către toţi solicitanţii”, ne-a declarat directorul DADR Buzău.

 Etichete: apicultori |  miliarde |  pentru |  Sprijin |  vechi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU