03 [IUL 13] ECONOMIC Buzau
Miercuri, 03 iulie 2013

SOCAR deschide benzinărie la Buzău

Adrian Constantin alte articole de Adrian Constantin
2 voturi 2537 vizualizari 0 comentarii adrianconstantin@sansanews.ro

Concurenţă pe piaţa carburanţilor

Planul de extindere al SOCAR România a fost anunţat cu ocazia inaugurării unei noi staţii multifuncţionale în Piatra Neamţ.

Buzoienii pot spera că va creşte concurenţa pe piaţa carburanţilor, lucru care s-ar putea reflecta şi prin scăderi de preţuri, după ce reprezentanţii unuia dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa distribuţiei de carburanţi din nord-estul ţării au anunţat intenţia de a deschide noi benzinării în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Buzăul. 

Noul investitor de pe piaţa carburanţilor este  SOCAR România, reprezentanţa  companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), care a inaugurat ieri o nouă staţie multifuncţională, în zona Moldovei. 

Potrivit unui comunicat de pe site-ul companiei, benzinăria a fost deschisă în oraşul Piatra Neamţ, în prezenţa oficialităţilor locale şi a managementului central SOCAR. 

Noua benzinărie oferă servicii de alimentare cu carburant, inclusiv pompe pentru deservirea autovehiculelor de mare tonaj, servicii automate de umflat pneuri (colonete aer-apă), magazin multi-produs, Cafe Bar, servicii de orientare în trafic prin info-chioşc digital şi tablete pentru clienţii care vor să navigheze pe Internet, plus o zonă de fast-food, din care clienţii pot să beneficieze de tradiţionalele produse Shaorma şi Chebab.

Puncte de alimentare stabile la Buzău şi Focşani

Prin această nouă deschidere, compania deţine, în prezent, în zona de nord-est a ţării, o reţea de 15 staţii de alimentare, iar reprezentanţii companiei au anunţat că planurile de investiţii nu se opresc aici. 

'SOCAR a investit pînă în acest moment peste 22 de milioane de euro în reţeaua de retail din nord-estul ţării şi a ajuns la un aparat format din 235 de angajaţi. Deschiderea staţiei de la Piatra Neamţ este rezultatul dinamicii companiei noastre în zona Moldovei şi a implicării SOCAR în economia României prin investiţii masive în economia locală. Vom dezvolta în continuare reţeaua de benzinării din nord-estul ţării, cu puncte de alimentare stabilite la Roman, Focşani, Buzău, Adjud, Bacău. La Piatra Neamţ intenţionăm ca anul acesta să bifăm a doua staţie, sub brandul SOCAR', a spus Hamza Karimov, CEO SOCAR România.

Investiţii de 50 de milioane de euro în acest an

Compania Petrolieră de Stat din Azerbaijan investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport şi este angrenată în plan european în proiecte cheie. SOCAR Petroleum S.A. este o societate comercială pe acţiuni, cu capital mixt româno-azer, compania fiind parte a grupului internaţional SOCAR. 

'Investiţiile SOCAR România în reţeaua de retail sînt în creştere. Sîntem în punctul în care am achiziţionat terenuri pentru benzinării în toată ţara: în curînd o să vedeţi staţii sub brandul SOCAR, în toate zonele României. Avem planificat pentru anul în curs un buget de 50 de milioane de euro. Planul de investiţii, numărul benzinăriilor şi ritmul dezvoltării naţionale în 2013 depind de dinamica pieţei carburanţilor din România. Mulţumim pe această cale sprijinului autorităţilor locale cu care sîntem în dialog şi suportului pe care acestea îl oferă SOCAR', a spus Hamza Karimov, CEO SOCAR România.


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU