24 [FEB 15] ECONOMIC Buzau
Marţi, 24 februarie 2015

Seminar de informare pentru investitorii din agricultură

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 2173 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Oamenii de afaceri din judeţ sunt invitaţi de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău la prezentarea noilor proceduri de atragere a fondurilor europene pentru agricultură în execuția bugetară 2014-2020.

Reprezentanţii firmelor cu profil agricol dar şi din alte domenii vor avea posibilitatea de a afla noutățile în accesarea fondurilor europene în execuția bugetară 2014-2020, la seminarul de prezentare „Pregătirea firmelor din județul Buzău pentru accesarea finanțărilor nerambursabile prin prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR)”. Acţiunea este programată pe data de 4 martie şi va fi organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, în colaborare cu firmă de consultaţii în afaceri.  Scopul seminarului este de a prezenta detalii despre modalitatea de accesare a finanțărilor nerambursabile prin FEADR, în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020.


Prin noul PNDR, România va avea la dispoziție aproximativ 8 miliarde de euro, pentru finanțarea unor investiții în agricultură și dezvoltării satelor. Acestora li se adaugă peste 6 miliarde de euro fonduri POR programate în perioada de programare 2014-2020. Fondurile disponibile nu sunt deloc de neglijat atât pentru IMM-urile care vor să facă proiecte de investiţii, cât şi pentru firmele interesate să participe la execuţia lucrărilor presupuse de aceste investiţii. Din acest motiv, reprezentanţii Camerei de Comerț vor să vină în sprijinul firmelor care vor să aplice pentru finanţări. Potrivit datelor furnizate de Anca Damian, directorul CCIA Buzău, participarea la seminar va fi gratuită, întreprinzătorii interesaţi de acţiune fiind rugaţi să confirme prezenţa la acţiune. De asemenea, potrivit invitaţiei postate pe site-ul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, scopul seminarului este de a prezenta detalii despre modalitatea de accesare a finanțărilor nerambursabile prin fondurile structurale.


După avizarea documentaţiilor de către Comisia Europeană va începe concurenţa pentru accesarea fondurilor. Din acest motiv, specialiştii îi sfătuiesc pe cei interesaţi să îşi facă din timp planurile de investiţii. „ La seminar vor fi prezentate date despre criteriile de eligibilitate a solicitantului, contribuția proprie a solicitantului și valoarea maximă a finanțării nerambursabile, asigurarea cofinanțării și a cheltuielilor neeligibile, etapele desfășurării unui proiect şi returnarea finanțării nerambursabile. În perioada următoare vor fi multe oportunităţi pentru domeniul agricol şi mediul rural, iar scopul seminarului este să oferim firmelor informaţii despre ce se va întâmpla în domeniul finanţărilor europene. Am trimis invitaţii la 800 de firme, nu doar din domeniul agricol, pentru că ne-am gândit că pot să fie interesaţi de acest domeniu şi cei care activează în alte sectoare”, ne-a declarat Anca Damian, reprezentanta CCIA Buzău.



Etichete: agricultură |  informare |  investitorii |  pentru |  Seminar
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU