25 [MAR 13] ECONOMIC Buzau
Luni, 25 martie 2013

Se caută şefi pentru 'Hidrocentrale Buzău'

alte articole de
0 voturi 2683 vizualizari 0 comentarii

Pocedura insolvenţei Hidroelectrica se apropie de final, administratorul judiciar al companiei Euro Insol anunţând  începerea procesului de selecţie a 67 de manageri profesionişti. 

Concursul pentru ocuparea celor 67 de posturi de top şi middle management va face obiectul unei campanii speciale de recrutare, iar posturile vizate includ poziţiile de Director de Producţie, Director Financiar, Director Furnizare şi Director de Retehnologizare, Directori de sucursale şi manageri de departamente. 

Remus Borza, partener în cadrul Euro Insol, a explicat că noua echipă de conducere va asigura eficientizarea companiei. 

'Este pentru prima dată în istoria companiilor autohtone, fie cu capital de stat sau privat, când se organizează un proces de selecţie de asemenea anvergură. Indiscutabil, managementul defectuos de la Hidroelectrica a contribuit la colapsul companiei. Am preluat Hidroelectrica cu datorii de un miliard de euro, decapitalizată de < băieţii deştepţi > şi căpuşată de 500 de contracte împovărătoare. Prin implementarea, într-un timp foarte scurt, a unor măsuri de eficientizare, am reuşit să obţinem, în ultimele patru luni, un profit de 43 de milioane de euro. Dacă un avocat a reuşit, cu atât mai mult vor reuşi 67 de profesionişti angajaţi exclusiv pe competenţe profesionale şi capabilităţi manageriale', spune Remus Borza.


Actualii directori se consideră competenţi pe funcţii

Hidroelectrica a angajat firma Pedersen&Partners, care, alături de administratorul judiciar Euro Insol, va coordona proiectul de recrutare şi selecţie a celor 67 de manageri. 

Conform lui Remus Borza, pocedura insolvenţei Hidroelectrica se apropie de final. Una dintre cauzele insolvenţei companiei a fost managementul deficitar, conform raportului întocmit de Euro Insol.

În ceea ce îi priveşte pe actualii directori ai Sucursalei Hidrocentrale Buzău, toţi cei trei şefi ai sucursalei sunt decişi să se înscrie la selecţia pentru posturile pe care le ocupă. 

Astfel, Ion Truşcă, directorul sucursalei consideră că mulţi dintre colegii săi se vor înscrie la selecţia pentru posturile de conducere. 

'Desigur că mă voi înscrie la selecţie. Nu am discutat cu colegii, dar bănuiesc că vor face la fel. Este o lume democratică şi fiecare ia decizia pe care o consideră mai bună, dar fiecare este interesat de continuitate. Consider că îndeplinesc condiţiile cerute. Depinde ce vor crede şi alţii', declară Ion Truşcă, directorul Sucursalei Hidrocentrale Buzău. 

La rândul său, Viorel Prefac, Director Adjunct Producţie, consideră că după 18 ani de muncă în cadrul companiei are şanse să îşi continuie activitatea: 'Normal că mă înscriu. Muncesc la Hidroelectrica din 1995. Dacă nu eram competent nu ajungeam director”. Tot o poziţie asemănătoare are şi Florin Şarpe, Director Adjunct Economic. „Sunt dator să mă însriu. Am experienţă de zece ani în munca pe care o fac şi cred în şansele mele de a face faţă sarcinilor acestui post'.

Hidrocentrala Nehoiaşu, cel mai important obiectiv al amenajării râului Buzău

Actuala Sucursală Hidrocentrale Buzău a luat fiinţă în anul 1980, când prin Hotărârea de Guvern nr. 380/12.12.1980 s-a înfiinţat Intreprinderea Electrocentrale Nehoiu. 

Structura sucursalei s-a modificat în anul 2008 prin preluarea hidrocentralelor Paltinu, Văleni, Măneciu, Izvoarele din cadrul Uzinei Hidroelectrice Câmpina, aflată până atunci în administrarea Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş şi a hidrocentralelor Galbeni, Bereşti, Răcăciuni, Călimaneşti şi Movileni de la Sucursala Hidrocentrale Bistriţa şi a personalului de exploatare aferent. 

Ulterior, prin Hotărârea 1/03.03.2010 privind reorganizarea Hidroelectrica, hidrocentralele Galbeni, Răcăciuni, Bereşti şi staţiile de pompe Marvila şi Gioseni, au trecut din patrimoniul sucursalei din Buzău în patrimoniul Sucursalei Hidrocentrale Bistriţa. 

Sucursala Hidrocentrale Buzău are în administrare 12 hidrocentrale, 8 centrale hidroelectrice de mică putere, o microhidrocentrală şi o hidrocentrală în construcţie amplasate în 4 judeţe (Buzău, Prahova, Vrancea şi Constanţa). 

Cel mai important obiectiv al amenajarii râului Buzău este hidrocentrala Nehoiaşu cu o putere instalată de 42 MW. 

Pusă în funcţiune în anul 1988, centrala foloseşte apele acumulate în Lacul Siriu. 

Lacul format în spatele barajului de anrocamente înalt de 122 m are un volum total de 125 milioane mc. 

Sucursala Hidrocentrale Buzău exploatează hidrocentralele Cernavoda (Pi=3,15 MW) şi Agigea (Pi=10 MW), iar în afara obiectivelor enumerate, sucursala mai are în administrare o serie de microhidrocentrale amplasate în bazinele hidrografice ale râurilor Bîsca Chiojdului, Slănic, Putna şi Zabala.Etichete: Buzău |  Hidrocentrale
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU