04 [IUL 16] ECONOMIC Buzau
Luni, 04 iulie 2016

Rezerve mari de hidrocarburi descoperite la Caragele

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
3 voturi 2280 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Romgaz a anunțat că a descoperit rezerve importante, cuprinse între 150 și 170 milioane boe (barili echivalent petrol), de hidrocarburi în complexul structural Caragele (Buzău) din perimetrul RG.06 Muntenia Nord-Est,se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Descoperirea este situată în sectorul nord estic al Platformei Moesice în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 km, explorat pentru obiective geologice aflate la adâncimi între 1.500 şi 5.000 de metri, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei.

Testele de producţie finalizate la două sonde de explorare, 55 Damianca şi 77 Rosetti, confirmă o importantă acumulare de hidrocarburi în rezervoare calcaroase jurasice pe un interval de circa 120 m aflat la adâncime de peste 4.000 m.

Rezultatele obţinute în urma testelor prefigurează producţii zilnice între 1.400 şi 2.200 boe / sondă. Resursa contingentă, evaluată pe baza datelor obţinute din foraje, care include geofizica de sondă, carote mecanice şi fluide extrase la teste, dar şi din dimensionarea capcanei pe date seismice 3D, este estimată între 150 şi 170 milioane boe.

„Rezultatele obținute la cele două sonde confirmă că decizia utilizării seismicii 3D în explorarea de deschidere pentru obiectivele geologice de mare adâncime este una corectă. Productivitatea întregului ansamblu structural creşte considerabil în urma rezultatelor obţinute şi oferă perspectiva realizării de noi descoperiri importante în următoarea perioadă. Lucrările de explorare se derulează conform programelor stabilite şi includ realizarea planurilor de dezvoltare pentru intrarea în producţie a 2 noilor sonde”, spune Dumitru Rotar, director general adjunct Explorare şi Producţie Romgaz.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România și este deținut în proporție de 70% de stat. Compania are o istorie de peste 100 de ani în explorarea și extragerea de gaze naturale. Începând cu anul 2013, companie şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.Punga

Etichete: Caragele |  descoperite |  hidrocarburi |  Rezerve
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU