15h 27' ECONOMIC Buzau
Vineri, 17 mai 2013

Razie la evazionişti de legume şi fructe VIDEO

alte articole de
0 voturi 2166 vizualizari 1 comentariu
UPDATE [15:27] 17 MAI 2013 ›
Un bărbat de 44 de ani, un tînăr de 25 de ani şi o femeie în vîrstă de 42 de ani din municipiul Buzău au fost verificaţi în această dimineaţă de către poliţişti. 

Cei trei au comercializat ilegal legume şi fructe în judeţele Buzău şi Ilfov. 

În înţelegere cu partenerii străini, buzoienii ar fi achiziţionat legume şi fructe în baza unor facturi cu o valoare mai mică decît preţul real al mărfurilor, iar diferenţa de bani ar fi fost achitată 'la negru', din conturile personale. 

În total, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare şi două la sediul social al firmelor deţinute de cei trei buzoieni. 

Au fost ridicate mai multe documente în vederea stabilirii prejudiciului total cauzat de cei învinuiţi de evaziune fiscală. 

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, calculatoare şi suma de 40.000 de lei. 

Valoarea prejudiciului a fost estimată în această fază a cercetărilor la peste 280.000 de lei, calculul exact urmînd a fi efectuat de către organele fiscale. 

Comerţul cu legume şi fructe, o afacere profitabilă mai ales atunci cînd comercianţii nu respectă legea, păgubesc statul, iar profitul ilegal şi-l adună în propriul buzunar.
    
În această dimineaţă, locuinţele a trei astfel de indivizi din Buzău au fost călcate de poliţişti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău. 

Cinci percheziţii domiciliare au fost realizate la locuinţele administratorilor a două societăţi comerciale. 

Indivizii sunt suspectaţi de evaziune fiscală prin neînregistrarea veniturilor obţinute din achiziţii intracomunitare de legume şi fructe.

România este o ţară cu un consum uriaş de legume şi fructe, din care doar un sfert este asigurat de ţăranul nostru. 

Astfel că avem o piaţă a importurilor destul de mare, în care îşi desfăşoară activitatea şi indivizi puşi pe căpătuială prin mijloace necurate.
   
Anual, ţara noastră importă sute de mii de tone de legume şi fructe, din Turcia, Spania, Italia, Grecia ori alte ţări intracomunitare, dar şi de pe alte continente. 

Teoretic, aceste importuri ar trebuie să fie mană cerească pentru visteria statului, care ar trebui să încaseze mai mulţi bani din TVA şi impozit pe profit. 

Domeniul a devenit însă atât de atractiv, încât automat i-a atras ca un magnet şi pe oportuniştii dornici de îmbogăţire rapidă, prin fraudarea statului. 

    

 


Etichete: Buzau |  Fructe |  Legume |  Perchezitii |  Evaziune
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Sorin
26 mai 2013
Faptul ca platesti la stat 25% TVA+16% impozit pe profit spre ce anume te indeamna,in China un SRL mic(o firma facuta de o persoana comuna)nu plateste deloc impozit la stat si este controlata doar daca cineva o reclama la politie deci profitul este 100% al persoanei respective iar investitiile in cresterea societatii sunt inevitabile.La noi cand pleci de la premiza ca trebuie sa pletesti la stat 40% te indreapta spre o singura ”cale” care sa te ajute si la cresterea firmei.”Oportunistii” acestia lupta impotriva unui sistem care de fapt”fura”din buzunarul privatilor la libera lor alegere.Mi-as dori ca cei ca dv care scriu asemenea articole sa traga aceste ”alarme”pt ca majoritatea societatilor ar dori sa fie in interiorul legilor nu in afara lor.O zi buna sa aveti!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU