21 [MAI 13] ECONOMIC Buzau
Marţi, 21 mai 2013

Primăria Buzău stinge datoriile cu un nou împrumut

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 2168 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Primăria Buzău a primit şi a doua tranşă din împrumutul de la Trezorerie pentru stingerea datoriilor. E drept că între timp s-au scurs aproape două luni, dar Fiscul se mişcă în ritmul său, adică încet şi foarte încet. Astăzi aleşii locali au aprobat şi a doua tranşă din împrumut şi au dat undă verde achitării restanţelor către şcoli, profesori şi furnizori de utilităţi.

Primăriile din toată ţara au avut ca termen sfârşitul lunii martie pentru a solicita împrumuturi la trezorerii din care să achite 85 la sută din arierate. Aşltfel, administraţiile locale riscau să se trezească cu conturile blocate. La Buzău, municipalitatea a solicitat în martie un împrumut de 9,7 milioane de lei, dar aprobarea pentru el a venit, în două etape, la două luni distanţă de momentul în care Primăria Buzău a cerut împrumutul. Prima tranşă, de 4,6 milioane de lei, a fost aprobată în aprilie. Astăzi, s-a deblocat şi diferenţa. Banii vor ajunge la şcoli şi furnizori de utilităţi.

După aprobarea ultimei tranşe de împrumut, Primăria Buzău scapă de cea mai mare parte din datorii. Sumele restante care rămân să fie achitate din buget vor fi mai uşor de suportat.

Împrumutul de 9,7 milioane de lei luat de la Trezorerie urmează să fie restituit de primărie în termen de cinci ani cu o dobândă lunară de 5,2 la sută.Etichete: Bani |  Buzau  |  Fonduri |  Imprumut |  Primarie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU