12 [FEB 15] ECONOMIC Buzau
Joi, 12 februarie 2015

Pagube pe 1.000 de hectare de rapiţă din cauza vremii

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 2036 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Temperaturile scăzute şi lipsa zăpezii afectează culturile agricole, cultivatorii de rapiţă fiind primii care se tem de pagube.

Chiar dacă valul de temperaturi polare a trecut, gerul înregistrat în ultima perioadă mai ales pe timp de noapte şi vântul puternic au afectat în special culturile de rapiţă, care ar fi avut nevoie de un strat protector de zăpadă. În aceste condiţii, mai mult de 10 % din suprafaţa totală de rapiţă a fost afectată de vreme.

 “În toamnă au fost însămânţate cu rapiţă cca. 9.000 de hectare, din care în jur de 1.000 de hectare sunt compromise. Încă din toamnă au apărut probleme, pe fondul lipsei de precipitaţii, iar unii agricultori au întors locul şi au pus grâu. Cultura de rapiţă a avut de suferit şi din cauza gerului şi a lipsei zăpezii, iar prognozele pe următoarele luni spun că va continua să fie frig. Sperăm să nu fie condiţiile de anul trecut când au fost băltiri, pentru că atunci ar fi mai greu”, ne-a declarat Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole Buzău.Etichete: cauza |  hectare |  Pagube |  rapiţă |  vremii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU