24 [NOV 15] ECONOMIC Buzau
Marţi, 24 noiembrie 2015

Micile afaceri tradiţionale, promovate pe un site de profil

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
4 voturi 1816 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Zilele trecute a fost lansat portalul www.satulbunicilor.ro , un site dedicat promovării produselor tradiţionale locale,  meşterilor populari şi producătorilor tradiţionali din judeţul Buzău. Portalul oferă prezentări audio-video, materiale însoţite de fotografii şi grafică sugestive, realizate într-o manieră originală, cu scopul de a constitui instrumente veritabile de promovare a specificului local. 

Prin promovarea lor, micile afaceri dezvoltate de producătorii tradiţionali locali vor deveni exemple de bună practică, vor  fi sprijinite pentru a deveni afaceri sustenabile şi pentru a genera dezvoltare durabilă în comunităţile în care se desfăşoară.  

Ideea de a construi un astfel de spaţiu electronic în care cererea şi oferta să se întâlnească a pornit de la observaţia că producătorii tradiţionali acced foarte greu pe o piaţă, fie ea şi locală. Cantităţile limitate de produse nu le permit să intre în relaţii comerciale cu marile lanţuri de magazine, iar cifrele de afaceri sunt prea mici pentru a susţine investiţiile în spaţii proprii de desfacere. Vânzarea se face ocazional, la piaţă sau în magazine ale unor comercianţi mai mici, fără să existe un marketing al acestor produse. În plus, producătorilor locali le lipsesc instrumentele care i-ar ajuta să crească valoarea de piaţă a produselor proprii. 
De partea cealaltă, a consumatorilor de astfel de produse, interesul este în creştere. Acest interes are o legătură strânsă cu faptul că există o tendinţă manifestată inclusiv de mijloacele de informare în masă de a pune accent pe promovarea vechilor tradiţii şi obiceiuri româneşti. 


Etichete: afaceri |  Micile |  profil |  promovate |  tradiţionale
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU