08 [IAN 15] ECONOMIC Buzau
Joi, 08 ianuarie 2015

Locurile de muncă, vânate la propriu în 2014

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1114 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Potrivit statisticilor, la Buzău au fost solicitate peste 30.000 de caziere, cele mai multe fiind solicitate de persoanele care doreau să se angajeze.
O medie anuală de 17.140 de şomeri în 2014 şi un număr aproape dublu de intenţii de angajare. Locurile de muncă a fost vânate la propriu în 2014, statisticile dovedind că cel puţin 30.000 de buzoieni au încercat să se angajeze sau să îşi schimbe locul de muncă. Potrivit statisticilor Serviciului Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă din cadrul IPJ Buzău, în judeţul nostru au fost solicitate 30.610 de caziere, dintre care 30.610 de persoane fizice şi 321 de persoane juridice. Cum, de regulă, cele mai multe documente sunt solicitate de persoanele care doresc să se angajeze, se poate deduce interesul buzoienilor pentru anunţurile de angajare de pe piaţa muncii. De asemenea, sunt şi situaţii în care nu se cere cazierul pentru anumite posturi pe care se fac angajări, astfel încât numărul solicitanţilor de locuri de muncă de anul trecut ar putea fi chiar mai mare. În prezent, pentru ocuparea unor funcţii sau exercitarea unor profesii sunt instituite prin acte normative o serie de condiţii expres determinate pentru a fi îndeplinite. Astfel, obligaţia existenţei cazierului judiciar la dosarul de personal rezultă din actele normative care reglementează activitatea pentru care se solicita acest document.
Locurile de muncă au fost şi rămân o mare provocare şi la nivel naţional, statisticile de anul trecut relevând faptul că au fost eliberate peste 1,85 milioane de caziere, cele mai multe dintre acestea fiind solicitate de persoanele  care doreau să se angajeze. Potrivit IGPR, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014, au fost eliberate, prin sistemul ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român), 1.856.000 de certificate de cazier judiciar, necesare cetăţenilor. În această perioadă, la bugetul de stat, respectiv bugetele locale, au intrat peste  22.000.000 de lei, reprezentând contravaloarea taxelor încasate pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar.

Etichete: Locurile |  muncă |  propriu |  vânate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU