18 [IUN 13] ECONOMIC Buzau
Marţi, 18 iunie 2013

Lansare inutilă a rachetelor antigrindină

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 2622 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

După război, mulţi viteji se arată!

Cam aşa stau lucrurile şi cu cele două staţii antigrindină din judeţul Buzău, devenite funcţionale la jumătatea săptămânii trecute. Din păcate, rachetele antigrindină nu mai sunt acum de nici un folos pentru că vremea vijeliilor şi a ploilor cu grindină a cam trecut. 

Faptul că în acest moment rachetele pot fi lansate nu le mai foloseşte agricultorilor ale căror culturi au fost lovite de grindină, la finele lunii mai. Cam la fel au stat lucrurile şi anul trecut când angajaţii celor două staţii au reacţionat cu întârziere şi au tras rachetele când grindina deja se abătuse asupra zonei. Şi, în ciuda acestor peripeţii, autorităţile susţin amenajarea încă unei staţii antigrindină în judeţul Buzău care să protejeze zona Tisău-Nişcov.

În acest moment în judeţul Buzău sistemul antigrindină acoperă podgoria Dealu Mare şi este acţionat dintr-un dispecerat aflat în judeţul Prahova. Sistemul protejează, teoretic, 150 de mii de hectare din cele două judeţe. În practică, culturile oamenilor sunt tot la mâna naturii. 


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU