15h 32' ECONOMIC Buzau
Miercuri, 24 august 2016

Ghinion pentru Rossa 'C! Ministrul Achim Irimescu şi omologul său kuweitian, accident la Slobozia VIDEO

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 4892 vizualizari 1 comentariu news@sansanews.ro
UPDATE [15:32] 25 AUG 2016 › Reprezentanţii societăţii Legume-Fructe SA Buzău, deţinătoarea brand-ului ROSSA „C”, care urma să fie vizitată de ministrul Agriculturii Achim Irimescu şi omologul său kuweitian, regretă incidentul şi urează sănătate celor implicaţi în eveniment:”Îmi pare rău de ceea ce s-a întîmplat azi la Slobozia şi transmitem pe această cale sănătate tuturor celor implicaţi. Sper să ne vedem cu ministrul şi oficialii kuweitieni cărora doream să le arătăm ceea ce s-a realizat pînă acum la Buzău, la societatea noastră. Doream să le arătăm cum ma evoluat fabrica noastră, ce investiţii s-au făcut, să le expunem succesele, dar şi problemele din zona noastră de activitate decizie cum ar fi, de pildă, intenţia de a lărgi cu ajutorul factorilor de  decizie bazinul legumicol buzoian şi totodată suport pentru canalul de export al produselor noastre, a afirmat pentru sansanews.ro directorul general al S.C. Legume-Fructe SA, Cosmin Gheorghe.

UPDATE [14:54] 25 AUG 2016 › Prefectul de Ialomiţa, Gigi Petre a relatat cum s-a produs accidentul: "A fost o tamponare. O coloană oficială care îndepta spre Brăila, la ieşirea din municipiul Slobozia, o maşină din coloană a lovit o maşină care era staţionată. Din păcate, accidentul s-a produs cu maşina în care era domnul ministru Irimescu, cu omologul domniei sale din Kuweit şi o doamnă care asigura traducerea"

Video de la accident AICI. (sursa youtube.com)


UPDATE [14:19] 25 AUG 2016 › Starea de sănătate a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, este stabilă, rănile suferite fiind minore după ce a fost implicat într-un accident din judeţul Ialomiţa, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Poliţia Rutieră Ialomiţa a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în urma accidentului rutier.Potrivit unor informatii de la fata locului se pare ca autovehiculul antemergator al coloanei afociale a depasit o masina trasa pe dreapta pentru a da priorite iarsoderul masiniii in care se aflau oficialii care mergea in urma  a observat tirziu autovehiculul oprit si l-a izbitMinistrul Achim Irimescu a declarat, că tomografiile au ieşit bine atât în cazul său, cât şi a omologului din Kuweit, în timp ce ministerul Sănătăţii anunţă că cele două victime vor fi aduse la Spitalul Elias din Capitală, după accidentul rutier produs joi în Slobozia"Suntem bine. La Slobozia au ieşit bine tomografiile, am plecat spre Bucureşti,a dclarat cu putin timp in urma ministrul Irimescu. "rezultatele analizelor efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia arată că ambii miniştri au suferit fracturi de piramidă nazală. La investigaţiile CT nu au fost găsite niciun fel de probleme cervicale sau cerebrale. Recomandarea medicilor este un control ORL şi neurochirurgical. Oficialii vor fi transferaţi la Bucureşti, la spitalul Elias, cu ambulanţa.a afirmat ministrul Sanatatii

UPDATE [14:17] 25 AUG 2016 ›
Potrivit Ministerului Sănătăţii cei doi miniștri vor fi transferați la Spitalul Elias din București.

"Rezultatele analizelor efectuate la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia arată că ambii miniștri au suferit fracturi de piramidă nazală. La investigațiile CT nu au fost găsite niciun fel de probleme cervicale sau cerebrale. Recomandarea medicilor este un control ORL și neuro-chirurgical. Oficialii vor fi transferați la București, la Spitalul Elias, cu ambulanța", arată MS, într-o informare de presă.


UPDATE [13:27] 25 AUG 2016 ›
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore în accidentul rutier în care au fost implicați joi, viața lor nefiind pusă în pericol, precizează Ministerul Sănătății într-o informare de presă.
"Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, se deplasa într-o vizită oficială alături de omologul său din Kuweit, Ali Saleh Al Omair, în județul Ialomița, când mașina în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier. Starea celor doi oficiali este stabilă, amândoi sunt conștienți. Miniștrii au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore, viața lor nu este pusă în pericol", se arată în informare.
Ministerul Sănătății precizează că translatorul delegației a suferit un traumatism de stern ușor, el fiind în afara oricărui pericol.
"În acest moment, cele trei persoane sunt evaluate în continuare la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Slobozia. Urmează analize la computer-tomograf. După rezultatele acestora, medicii vor decide conduita terapeutică ulterioară", informează MS.


Accidentul a avut loc în jurul orei 11.00, cu circa două ore înaintea vizitei mult aşteptate de la Buzău. La ieşire din municipiul Slobozia spre Brăila, acolo unde urma să ajungă iniţial, maşina în care se aflau ministrul Agriculturii, omologul său din Kuweit, Ali Saleh Omair şi translatorul delegaţiei, a fost implicată într-un eveniment rutier


UPDATE [12:24] 25 AUG 2016 › Prefectul de Ialomiţa, Gigi Petre, intrat în direct la Realitatea Tv a declarat că vizita celor doi oficiali nu va mai avea loc, ministrul Agriculturii şi omologul său din Kuweit urmînd să fie transferaţi de la spitalul din Slobozia, la o unitate medicală din Bucureşti. 

UPDATE [11:34] 25 AUG 2016 ›
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, care se află într-o vizită oficială în România, au avut un accident rutier în apropiere de Slobozia, astfel că vizita la Buzău, cel mai probabil, va fi anulată.
În momentul de față, cei doi oficiali, care din primele informaţii, nu au suferit răni grave, se află la Spitalul din Slobozia pentru verificări.
Un grup de importanţi investitori kuweitieni soseşte, joi, la Buzău, la un eveniment organizat de Ministerul Agriculturii. Evenimentul constă într-o întîlnire cu oameni de afaceri buzoieni la care participă ministrul Agriculturii, Achim Irimescu alături de omologul său din Kuweit, ambasadorul Kuweitului la Bucureşti şi alte personalităţi din domeniu. Scopul întîlnirii este găsirea unor formule de colaborare dintre oamenii de afaceri buzoieni şi investitorii kuweitieni.

În acest sens, după orele prînzului, este programată o vizită la sediul brandului Rossa 'C din Buzău, cea mai mare întreprindere producătoare şi procesatoare de legume şi fructe din zonă, construită pe bazele societăţii Legume Fructe S.A. Buzău.

Afacerea Rossa 'C este un exemplu de privatizare de succes în domeniul Agriculturii şi al industriei asociate de rezistare de-a lungul anilor la vicisitudinile tranzitiei şi de construire a unui brand puternic. Astăzi, produsele Rossa 'C sînt prezente în majoritatea marilor retaileri  din România, dar şi în rafturile magazinelor de specialitate mai mici sau mai mari din întreaga ţară.

Astfel, societatea patronată de omul de afaceri buzoian Gheorghe Doloiu  împreună cu colaboratorii săi a păstrat tradiţia legumiculturii şi pomiculturii buzoiene şi a construit o marcă puternică, recunoscută unanim în domeniul său de activitate.

Acum, sub marca Rossa 'C lucrează sute de salariaţi şi specialişti care au relansat agricultura buzoiană pe palierul legumelor şi fructelor, dezvoltînd, cu timpul, o industrie specifică pe orizontală care a creat  alte şi alte locuri de muncă, investiţia totală depăşind 14 milioane de euro.

Banii investiţi au permis implementarea celor mai noi tehnologii de producţie şi conservare a legumelor care plasează Buzăul, cu tradiţia sa, într-o poziţie din care a atacat cu succes piaţa de profil naţional şi vizează ieşirea pe pieţele externe. Un scurt istoric al povestii Rossa C arata ca pentru a se ajunge aici a fost nevoie de un proiect serios,de multa munca si de bani investiti inteligent.Fabrica a fost construita in perioada 1970 - 1978. A fost dotata permanent cu utilaje corespunzatoare unei fabrici de prelucrare fructe si legume pana in anul 1981, data la care fabrica a inceput sa produca la parametrii optimi de functionare.

La momentul respectiv, principalul considerent a fost amplasarea sa intr-o zona recunoscuta ca unul din principalele bazine legumicole si fructifere ale tarii. Fabrica ajungea la o capacitate de productie de pana la 4.500 tone tomate/an; cu aceasta capacitate de productie a fost data in folosinta in anii 1980.

Ulterior, dupa anul 2000 fabrica a fost dotata cu utilaje noi si performante de origine italiana. Au continuat investiile pe partea tehnologica si in anii urmatorii:

- in 2003 este achizitionata o line de procesare.

- in 2010 este achizitionata o linie integrata de imbuteliere cu Fonduri Europene;

- in anii 2011-2013, fabrica fiind dotata cu noi utilaje pentru sterilizarea produselor si pregatirea materiei prime, precum si cu o noua linie pentru rosii cubetate si rosii pasate.

In anul 2014, fabrica si-a triplat capacitatea de productie, pentru produse din rosii, precum rosii cuburi intregi decojite, rosii pasate si sucul de rosii. Pe viitor societatea doreste implementarea de noi proiecte pentru marirea gamei de produse si cresterea capacitatii de procesare
înapoi la partea de sus
 Vezi alte amanunte AICI Etichete: afacerea |  Kuweitienii |  prosperă |  Rossa
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

BUZOIAN
25 august 2016
FELICITARI,ARE SI BUZAUL CU CE SE MANDRI!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU