14 [SEP 14] ECONOMIC Buzau
Duminică, 14 septembrie 2014

Finanţare de 160.000 euro pentru o piaţă la Breaza

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1048 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Comercianţii vor avea spaţii corespunzătoare pentru produse

Lucrările se vor termina într-o lună, din aceleaşi surse urmând a fi modernizate şi două drumuri săteşti

 

 

 

O piaţă agroalimentară amenajată cu 160.000 euro fonduri europene va fi inaugurată în mai puţin de o lună în comuna  Breaza. Potrivit datelor furnizate de Adrian Drugă, primarul comunei, proiectul „Amenajarea unui spaţiu cu destinaţia de piaţa agroalimentara, comuna Breaza” este derulate din fondurile destinate grupurilor de acţiune locale. „Proiectul nostru se numără printre documentaţiile care au obţinut finanţare prin GAL Drumul Vinului Costeşti. Investiţia se află în execuţie şi urmează să fie finalizată într-o lună, dacă nu apar alte probleme”, ne-a declarat primarul Adrian Drugă.

 

Piaţa agroalimentară este amplasată în satul Greceanca şi va avea o hală pentru produsele agroalimentare pe o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, o amenajare comercială destinată comercializării produselor din peşte, pe 15 metri pătraţi,  precum şi o platformă de 24 de tarabe, pe o suprafaţă de 360 de metri pătraţi. Tot prin proiect sunt construite grupuri sanitare şi un birou administrativ. În prezent, ziua obişnuită pentru târgul săptămânal din comuna buzoiană este sâmbăta, însă autorităţile locale speră că după inaugurarea noii pieţe să îi poată convinge pe comercianţi să vină în localitate şi în zilele de duminică sau chiar în restul săptămânii.

 

Pe lângă amenajarea pieţei, tot din fondurile destinate grupurilor de acţiune locale, la Breaza se mai derulează alte două proiecte ce vizează reabilitarea unor drumuri săteşti. Primul proiect se află în faza de execuţie pe raza satului Breaza şi cuprinde modernizarea a 970 de metri din Drumul Sătesc DS 33, care asigură accesul sătenilor către Drumul Judeţean DJ 205 R. Potrivit datelor furnizate de Adrian Drugă, primarul comunei, suma alocată pentru acest proiect este de 100.000 de euro, lucrările urmînd a fi terminate în luna noiembrie. Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea Drumul Sătesc DS 112 din Greceanca şi se află în procedurile de achiziţie a lucrărilor de execuţie. Potrivit aceleiaşi surse, drumul va fi modernizat pe o lungime de 250 de metri, proiectul avînd alocată suma de 40.000 de euro.Etichete: Breaza |  Finanţare |  pentru |  piaţă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU