28 [MAR 13] ECONOMIC Buzau
Joi, 28 martie 2013

Fiica generalului Guşă, afaceri în domeniul energiei

Adrian Constantin alte articole de Adrian Constantin
0 voturi 9004 vizualizari 0 comentarii adrianconstantin@sansanews.ro
Veronica Guşă şi fostul ei soţ

Veronica Guşă, cea mai bogată femeie din România vinde energie eoliană

Veronica Guşă Drăgan, fiica  generalului Ştefan Guşă şi văduva lui Iosif Constantin Drăgan, omul care a construit imperiul Butan Gas,  se numără printre marii producători de energie eoliană din ţară. 

Potrivit economica.net,  Compania Romconstruct Top, controlată de Veronica Guşă, a scos la vânzare un pachet de energie de 9.700 de MWh la un preţ de 165 de lei/MWh. 

Energia este produsă de parcul eolian Siliştea din Constanţa iar preţul cerut este sub media pieţei care este , în această perioadă, de circa 180 de lei/MWh. 

Licitaţia de adjudecare se desfăşoară în 3 aprilie iar perioada de livrare este 11 aprilie-30 iunie 2013.

Cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, are o avere de circa 420-450 de milioane de euro, potrivit estimărilor revistei Forbes. 

Ea s-a căsătorit cu Iosif Drăgan în 1996 iar în 2009, la decesul acestuia, a devenit preşedintele grupului Butan Gas cu afaceri de 1,5 miliarde de dolari în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România. 

Veronica Guşă de Drăgan locuieşte în prezent în Spania alături de cei trei băieţi.

Parcul Siliştea al Romconstruct Top a fost finalizat în 2011 în urma unei investiţii de 44 de milioane de dolari şi are o capacitate instalată de 24 MW.


Etichete: energie |  eoliană |  Guşă |  Veronica
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU