10 [IUN 13] ECONOMIC Buzau
Luni, 10 iunie 2013

Etichete mincinoase în Piaţa Centrală

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
2 voturi 1404 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Legumele crescute sănătos de ţărani se vor vinde şi anul acesta la şosea.

Adevăraţii agricultori nu au loc în pieţe de speculanţi, iar asta în detrimentul clientului. Cum lucrează această situaţie împotriva consumatorului, este limpede. Un exemplu este oferit chiar zilele acestea de comercianţii din marile pieţe. Dacă mergi la tarabă, afli că roşiile sunt aduse de la Glodeanu Sărat, unul dintre cele mai mari bazine legumicole din judeţ. În solariile din Glodeanu Sărat, însă, roşiile abia acum se coc şi vor fi scoase de ţărani la vânzare în maxim trei săptămâni.

În realitate, legumele de la piaţă sunt aduse de speculanţi din en-gros-urile Capitalei şi vândute cu etichete mincinoase. Autorităţile spun că vor descuraja astfel de practici, cu controale şi amenzi, dar situaţia se prepetuează de la un an la altul.

În două-trei săptămâni legumicultorii de la Glodeanu Sărat vor culege roadele muncii şi vor merge cu ele la vînzare. Din păcate pentru mulţi dintre ei piaţa de desfacere este la şosea. S-au împăcat cu gîndul că în marile centre agroalimentare de la oraş, locuri care concentrează sute de potenţiali clienţi, nu îşi pot desface mărfurile. Speculanţii au acaparat cam tot ce înseamnă tarabă. Pentru clienţi asta este o pierdere întrucît sunt nevoiţi să plătească uneori şi triplu pentru un kilogram de legume.

Legumicultorii se feresc să spună din ce motiv nu pot vinde în marile pieţe din municipiul Buzău. Totuşi dau de înţeles că speculanţii fac legea. Dacă un kilogram de roşii vîndut la şosea nu costă mai mult de 2 lei, în Piaţa Centrală ajunge să fie vîndut cu pînă la 5-6 lei. Pentru buzoieni pericolul de a cumpăra altceva decât ceea ce scrie pe etichetă este real.Etichete: Buzau |  Piata |  Pret |  Taraba |  Legume
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU