05 [FEB 15] ECONOMIC Buzau
Joi, 05 februarie 2015

Cum a scos după doi ani Constantin Toma Grup Romet din insolvenţă VIDEO

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
1 vot 8669 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro
Cum a scos după doi ani Constantin Toma Grup Romet din insolvenţă VIDE

Omul de afaceri Constantin Toma a anunţat joi că a reuşit să scoată din insolvenţă Grupul de firme Romet. Toma a explicat la întâlnirea întreprizătorilor din Bu­zău cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, cum a reuşit să iasă din insolvenţă după ce timp de doi ani a achitat toate datoriile către stat şi parteneri de ­afa­ceri.

„După doi ani de insolvenţă sunt cu toate datoriile la zi către stat şi către furnizori. Am plecat înainte de criză cu 2.800 de angajaţi în tot grupul şi acum avem doar câteva sute. Sper să plecăm de la zero şi să reuşim să facem ceva. Îmi pare rău că premierul ne atacă nejustificat. Nu am intrat de plăcere în insolvenţă, nu suntem paria societăţii ca să fim împuşcaţi azi cei care n-au fost împuşcaţi ieri. 

Mai mulţi ani am fost, probabil, cel mai mare contribuabil din Buzău, cu peste 300 de milioane de euro cifră de afaceri. Acum doi ani, pentru 1940 de milioane de lei vechi, ANAF nu a votat planul de reorganizare şi a vrut bani a doua zi. Nu înţeleg, vroiau să închid şi să-i dau şi pe ăştia câteva sute de oameni afară? În timpul ăsta alţii au avut parte de tratament preferenţial. Nu este normal. Tot timpul am fost cu datoriile la zi, şi după doi ani de insolvenţă sunt cu datoriile la zi“, a spus vizibil indignat Constantin Toma. 

Ieşirea din insolvenţă a Grup Romet a fost aprobată în cadrul unei adunări a creditorilor companiei.

Aceştia au fost de acord că în baza unui plan de reorganizare compania să iasă de sub administrarea specială. Decizia creditorilor urmează să fie prezentată săptămâna viitoare şi Tribunalului Buzău, care va declara oficial ieşirea din insolvenţă. Drumul de la insolvenţă la recăpătarea poziţiei deţinută în trecut de holding nu se anunţă însă uşor. Firma are mult mai puţini angajaţi, o producţie diminuată, iar la toate acestea se adaugă condiţiile economiei româneşti caracterizată de fiscalitate excesivă şi lipsă de predictibilitate.

Holdingul Grup Romet Buzău, controlat de Constantin Toma, ale cărui afaceri ajunseseră să depăşească 300 milioane de euro,  a intrat în insolvenţă la începutul anului 2013, la cererea patronatului. Iniţial trei societăţi din cadrul grupului - GRUP ROMET S.A., ROMTEM S.R.L. şi AROMET S.A. au intrat în insolvenţă. Ulterior, în martie 2014, o altă firmă patronată de Constantin Toma - Aquator - a urmat acelaşi drum. 

Întâlnirea cu oameni de afaceri buzoieni s-a produs joi la prânz, atunci când Mihai Tudose a vizitat platforma industrială a întreprinderii.


Etichete: aromet |  buzau |  constantin toma |  firma |  grup |  insolventa |  romet |  romtem |  mihai tudose
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU