18 [APR 13] ECONOMIC Buzau
Joi, 18 aprilie 2013

Concedieri la BCR

Adrian Constantin alte articole de Adrian Constantin
1 vot 2011 vizualizari 1 comentariu adrianconstantin@sansanews.ro

BCR continuă procesul de restructurare, care cu siguranţă va afecta şi agenţiile din judeţul Buzău. 

În următoarele 18 luni vor fi concediaţi 1.600 de angajaţi, potrivit preşedintelui executiv al BCR, Tomas Spurny.

BCR are acum aproape 9.000 de salariaţi.

Disponibilizările fac parte procesul de restructuare a cheltuielilor.

Printre măsurile anunţate de şeful BCR se numără reducerea cheltuielilor privind infrastructura IT şi reducerea cheltuielilor referitoare la deţinerile imobiliare, care în prezent se ridică la 400.000 de metri pătraţi. 

'Ţinta noastră este să reducem aceste cheltuieli cu 250 milioane de lei. Am închis 46 de agenţii de la începutul anului şi până în prezent. Am decis să închidem până la finele primului trimestru al anului viitor încă 64 de agenţii care au fost construite în urmă cu cinci ani şi care sunt neprofitabile', a precizat Tomas Spurny.

Potrivit şefului BCR, grupul Erste, acţionarul majoritar al BCR, a investit în România circa 9,3 miliarde euro, echivalentul a jumătate din împrumuturile atrase de la instituţiile financiare internaţionale, şi se plasează astfel ca cel mai mai susţinător privat al economiei româneşti. Spurny susţine că BCR va reveni pe creştere în a doua parte a anului viitor, şi estimează că 2013 va fi un an greu pentru sistem, cu un avans modest, de numai o cifră, în linie cu creşterea PIB.

Spurny estimează într-un interviu acordat publicaţiei 'Capital' o revenire mai puternică a afacerilor începând cu 2014, cu rate de 3,5-4-6% pe partea de retail şi de 7-9% pe segmentul corporate.


Etichete: restructurare |  BCR
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

parerea mea
07 mai 2013
Spurny isi face iluzii ca va creste ceva, iar e mintit de diversi directori , ce vor sa-si pastreze postul si ii soptesc la ureche ce il bucura.Concedieri placute , nu este aceasta rezolvarea, mai bine si-ar pondera pofta de castiguri rapide, prin jumulirea clentilor


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU