15 [IUL 15] ECONOMIC Buzau
Miercuri, 15 iulie 2015

Cît de otrăvitoare e ciocolata românească?

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2786 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Un studiu recent efectuat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România ce a avut drept obiect conţinutul de E-uri din ciocolata românească a fost dat publicităţii.

Potrivit Ziuanews.ro, cel mai mare conţinut de E-uri, respectiv 8 se găsesc în Novatini  (cu cremă căpşuni şi friscă) şi Poiana (cu lapte şi cremă cu aromă de vişine). Cîte 7 E-uri conţin Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cu caramel şi cu vişine) şi Heidi Grand Or Florentine iar cîte şase E-uri conţin Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu cremă de capşune), Africana (cu cremă de rom) şi Poiana (cu frişcă şi căpşune). Schogetten, Anidor (Croquant - lait and folie noisettes şi amer), Primola (cu caramel sau cu căpşuni), Novatini (cu coniac şi cu rom), Africana (cu cremă de banane) şi Milka Raspberry Cream conţin cîte 5 E-uri în timp ce Africana (cu cremă de cappuccino), Poiana (varianta simplă, cea cu cremă de caramel şi cea cu cremă de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Carrefour - Chocolat noir fără zahăr au cîte patru E-uri. 

Un singur E au alte 37 de mărci de ciocolată dar există şi sortimente care nu au nici o astfel de substanţă cum ar fi Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolată albă cu migdale), Lindt (ciocolată amăruie cu migdale) şi Lindt (lapte 44%, ciocolată amară 22% cu alune). 


Etichete: ANRP |  ciocolata |  E-uri |  studiu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU