16 [FEB 17] ECONOMIC Buzau
Joi, 16 februarie 2017

Apel pentru proiecte lansat de A.D.R. Sud-Est

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 2372 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Ope­raţional Regional 2014-2020, va organiza luni 20 februarie 2017, începînd cu ora 11.00,  Sala D. Filipescu din cadrul Consiliului Judeţean Buzău, o sesiune de informare cu privire la  apelul de proiecte lansat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 2 - Îmbunătăţirea competiti­vităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.2 - Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor.      

Finanțate prin Regio 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, a lansat în data de 23 decembrie 2016 Ghidul specific Priorității de Investiție 2.2 - "Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor", în cadrul Axei prioritare 2 - "Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii". Potrivit unei informări de presă a ADR SE,  Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sînt societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile, republicată, cu modificările și completările ulterioare sau în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban, sau a întreprinderilor. Investițiile eligibile pentru co-finanțare prin acest program includ: Investiții finanțabile prin ajutor de stat regional; Construirea, extinderea spațiilor de producție/servicii; Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line; Investiții finanțabile prin ajutor de minimis: Implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; Internaţionalizare (participarea, la nivel internațional, în afara României, la tîrguri, misiuni comerciale, expoziţii, în calitate de expozant). Proiectele propuse trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, investiții în active corporale finanțabile prin ajutor de stat regional. Este opțională includerea, în proiect, a investițiilor finanțabile prin ajutor de minimis și/sau a investițiilor finanțabile prin ajutor de stat regional în active necorporale.

Valoare de 25,70 milioane euro

Locul de implementare a proiectului va fi situat în mediul urban (inclusiv sate aparţinătoare de oraşe) pentru IMM-uri, în mediul rural pentru întreprinderile mij­locii. Nu sînt eligibile investiţiile localizate în teritoriul acoperit de ITI Delta Dunării. Valoarea alocată Regiunii Sud-Est, res­pectiv judeţelor Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa şi Galaţi, pentru această prioritate de investiţii este de 25,70 milioane euro. În cadrul acestui apel, proiectele vor fi depuse exclusiv prin sistemul electronic MySMIS, în perioada 23.02.2017, ora 12:00 - 23.08.2017, ora 12:00.Etichete: lansat |  pentru |  proiecte
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU