15 [IAN 15] ECONOMIC Buzau
Joi, 15 ianuarie 2015

Angajări la Camera Agricolă Județeană

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
1 vot 3442 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Instituţia caută specialişti pentru centrele teritoriale din Rm. Sărat, Merei, Poșta Câlnău, Gălbinași, Măgura și Pogoanele.

Început de an cu şanse de angajare pentru buzoienii care sunt ingineri în domeniul agricol sau economişti. Camera Agricolă Județeană (CAJ) Buzău a demarat procedurile în vederea ocupării unor  posturi vacante din cadrul aparatului propriu de specialitate.

Este vorba de posturile vacante existente la nivelul centrelor teritoriale ale instituției din localitățile Rm. Sărat, Merei, Poșta Câlnău, Gălbinași, Măgura și Pogoanele, dar și de un post de referent în cadrul centrului reprezentativ din municipiul Buzău. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii instituţiei, concursul se va desfășura în data de 10 februarie 2015 la sediul Camerei Agricole.
În prezent, Camera Agricolă asigură consultanță agricolă, tehnică și economică pentru producătorii agricoli din județ, elaborează proiecte în vederea accesării fondurilor nerambursabile prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), organizează cursuri de calificare în domeniul agricol și asigură prestarea de servicii de dezinsecții și deratizari sau efectuarea de lucrări agricole.
“Vrem să avem mai mulţi profesionişti să reuşim să îi ajutăm pe oameni să facă proiecte pentru investiţii. Prin noul PNDR, România va avea la dispoziție aproximativ 8 miliarde de euro, pentru finanțarea unor investiții în 12 domenii-cheie ale agriculturii și dezvoltării satelor, în perioada de programare 2014-2020. Din judeţul nostru, Rm. Sărat, Merei, Poșta Câlnău, Gălbinași, Măgura și Pogoanele, sînt o parte din centrele rămase fără specialişti, ori noi vrem să ne apropiem mai mult de agricultorii, de oamenii din teritoriu. Sigur, mai avem şi alte centre locale rămase fără specialişti, dar deocamdată nu putem susţine un efort financiar pentru deschiderea tuturor centrelor pe care le-am avut. Oricum, am încercat ca prin centrele pe care le deschidem să răspundem fermierilor din toate zonele din judeţ unde există activităţi agricole”, ne-a declarat Dumitru Socol, directorul executiv al CAJ Buzău.
Inginerii în domeniul agricol şi economiştii interesaţi de posturile de la CAJ Buzău pot afla mai multe informații privind organizarea concursului de recrutare și condiţiile de participare de pe site-ul CAJ Buzău www.ojcabuzau.ro sau la numărul de telefon 0238 721697. Pe lângă consultanţa de specialitate, în prezent instituţia  asigura servicii fitosanitare pentru micii fermieri din judeţ după preluarea societăţii Agrofit Pro Servicii, care se afla în subordinea Consiliului Judeţean. În această formulă, CAJ Buzău asigură serviciile fitosanitare pentru gospodăriile de la sate cu un colectiv de 10 profesionişti, serviciul fitosanitar continuându-şi activitatea atît în comunele din zona municipiului Buzău, cît şi în localităţile vecine municipiului la Rm. Sărat.Etichete: agricultură |  angajări |  concurs |  posturi
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU