03 [MAR 18] ECONOMIC Buzau
Sâmbătă, 03 martie 2018

Am aflat care este cel mai dezavantajos cartier din Buzău!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 4464 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Site-ul Storia.ro, lansat de OLX și specializat în imobiliare, a realizat un amplu studiu privind percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor în care locuiesc. Studiul are la bază zece criterii: siguranța, costul general al vieții, facilitățile medicale, calitatea aerului, curățenie, recreere, accesul la magazine și restaurante, servicii de transport și nivelul de liniște. 
Într-un clasament național, Buzăul se află pe locul 10 al celor mai dezavantajoase orașe, cu 56,25 de puncte dintr-un total de 100. 
În ceea ce privește cel mai dezavantajos cartier, desemnat pe baza acelorași 10 criterii, strada Transilvaniei este cea indicată. De fapt, este vorba despre cartierul Simileasca, aflat la periferia orașului. Motivele care nu apar în studiu, dar pe care le confirmă agenții imobiliari, în legătură cu desemnarea acestui cartier ca fiind cel mai dezavantajos, sunt: infrastructura deficitară (unele străzi au fost racordate abia în ultimii ani la rețelele de utilități, strada Transilvaniei, asfaltată acum cîțiva ani este, din nou, deteriorată de numeroasele intervenții la rețele de utilități), percepția unui grad crescut de infracționalitate în această zonă, dar și valorile mari de zgomot la care contribuie traficul de pe strada Transilvaniei. Etichete: cartier |  dezavantajos |  imobiliare |  Buzau
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU