25 [MAR 13] ECONOMIC Bucuresti
Luni, 25 martie 2013

'Colombina în verde', preţ record la licitaţie

Adrian Constantin alte articole de Adrian Constantin
0 voturi 2275 vizualizari 0 comentarii adrianconstantin@sansanews.ro

După ce a fost redescoperit în Franţa şi readus în România, 'Colombina în verde', tabloul semnat de Nicolae Grigorescu, s-a vândut cu un preţ record la licitaţia de primăvară organizată recent de către casa Artmark din Capitală.  

'Colombina în verde', de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat de un colecţionar român, pentru suma de 142.000 de euro, preţul record al licitaţiei. 

Potrivit unui comunicat al Artmark, la evenimentul organizat la JW Marriott Bucharest Grand Hotel au fost vândute 170 de tablouri, suma totală a tranzacţiilor depăşind un milion de euro.

După preţul record stabilit de 'Costum verde de bal (Colombina în verde)', de Nicolae Grigorescu (142.000 de euro), cele mai mari preţuri le-au înregistrat tablourile 'Clown', de Ion Ţuculescu (60.000 de euro), 'Băiat din Vitré', tot de Nicolae Grigorescu (40.000 de euro), 'Plajă la Mangalia', de Nicolae Tonitza (25.000 de euro).

Opera lui Nicolae Grigorescu, 'Colombina în verde', a fost descoperită la o familie care locuieşte în oraşul Carcassonne din sudul Franţei. 

Tabloul, pierdut în timpul persecuţiilor sovietice din anii '50, a fost cel mai probabil pictat la Roma, în 1873. 

A fost inclus în coleţia privată a moşierului buzoian Gogu Iliescu, iar apoi a fost vândut cuplului de francezi în posesia căruia s-a aflat până de curând când a fost adus în ţară.  Etichete: Grigorescu |  licitaţie |  Colombina
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU