14 [IUL 15] Economic / BUSINESS 2b Buzau
Marţi, 14 iulie 2015

Vrei să începi o afacere? Uite care sunt domeniile profitabile!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 3391 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

În funcţie de momentul economic, de legislaţie şi de alţi factori care stimulează creşterea unei afaceri, există ierarhii care arată unde este oportun să fie dezvoltată o activitate economică şi unde există un potenţial redus de dezvoltare şi de obţinere a profitului. 

Agricultura, serviciile în sectorul medical şi de asistenţă socială, dar şi afacerile în IT sunt domeniile profitabile pentru afaceri, în momentul de faţă. Sunt, de altfel, domeniile de activitate ale celor mai multe start-up-uri înfiinţate în primele cinci luni ale anului. Potrivit datelor comunicate de Registrul Comerţului, la Buzău, s-au înregistrat, în primele cinci luni ale anului, 895 de firme noi, cu 25,88 % mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2014. Ierarhizate în funcţie de codurile CAEN, referitoare la domeniile principale de activitate, ponderea o deţin firmele care vor funcţiona în agricultură. Numărul SRL-urilor, PFA-urilor şi altor structuri economice înfiinţate în acest domeniu a crescut cu aproape 200 % faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014. 

“Sunt activităţi care corespund momentului economic actual în care se află România, chiar şi acesta de mică creştere economică. Dacă ne uităm atent în structură, cred că cele mai multe start-up-uri sunt înfiinţate de tineri care s-au hotărât să îşi ia soarta în mâini sau au răspuns unor programe guvernamentale sau facilităţi de finanţare europeană pentru începerea unor activităţi.” , a comentat pentru Business 2 Business, omul de afaceri Adrian Agache, preşedintele UGIR 1903, filiala Buzău. 

La polul opus, sunt construcţiile, comerţul şi imobiliarele, domenii în care un debut, în acest moment, este inoportun, piaţa fiind suprasaturată. 

Pentru o analiză completă a subiectului urmăriţi AICI ultima ediţie a emisiunii Business 2 Business, difuzată de Focus TV! Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU