07 [APR 15] Economic / BUSINESS 2b Buzau
Marţi, 07 aprilie 2015

URSUS nu iubeşte Buzăul?

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2350 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Pe o hartă a interesului companiei URSUS Breweries, subsidiara SAB Miller în România, pentru promovarea unor proiecte şi activităţi sociale în oraşele în care deţine unităţi de producţie, Buzăul nu apare. 

Este o concluzie care se desprinde şi din raportul de dezvoltare durabilă lansat de companie, săptămâna trecută.

Este vorba despre un document anual în care URSUS evidenţiază preocupările sale pentru mediu, pentru formarea continuă a propriilor angajaţi, dar şi pentru stimularea spiritului antreprenorial, în general, grija pentru non-discriminare şi susţinerea unor principii etice. 

Astfel, din raport aflăm că, în timp ce, la Cluj, URSUS susţine bursele studenţilor, la Braşov se implică în susţinerea activităţilor de promovare turistică, iar la Dâmboviţa amenajează zone eco de picnic, la Buzău nu prea se întâmplă nimic din toate acestea.

Să fie aceasta urmarea unui episod consumat în urmă cu doi ani, când beneficiarul unei retrocedări decise în Justiţie a fost pe punctul de a închide principala cale de acces către fabrica Ursus de la marginea oraşului Buzău? Era vorba, atunci, despre breteaua de lângă fabrica de bere, retrocedată unor oameni de afaceri din Buzău care cereau de la URSUS Breweries suma de 2.000.000 euro. Ca să iasă onorabil din această situaţie care punea o mare presiune, inclusiv scenariul retragerii URSUS de la noi, Primăria Buzău a intervenit acordând proprietarului bretelei un alt teren, în suprafaţă mult mai mare, la ieşirea spre Verneşti. 

Iată că momentul de atunci pare să nu fi fost uitat de reprezentanţii companiei, iar dialogul cu autorităţile locale, presupunând că există, nu s-a concretizat în nici un proiect social susţinut de compania producătoare de bere, în oraşul Buzău! 


Mai multe detalii despre acest subiect în ediţia din această săptămână a emisiunii Business 2b, care poate fi vizionată şi AICI.

Emisiunea este redifuzată pe Focus TV, sâmbătă şi duminică, de la 20:30.


Etichete: 2b |  breweries |  business |  buzau |  raport |  ursus |  economic
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU