10 [AUG 15] Economic / BUSINESS 2b Buzau
Luni, 10 august 2015

Tradiția a bătut Timişoreana

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
4 voturi 1898 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Tradiția a fost mai tare decît berea, în acest week-end, fapt demonstrat prin ponderea participanților la cele două evenimente găzduite de municipiul Buzău. Primul moment în care a fost vizibila participarea disproporționată a fost vineri seara cînd zona Obeliscului din Crîng a fost categoric mai animată decît platoul din Piață Daciei unde cîrciumarii de la terase s-au uitat lung după mușterii. În aceeaşi seară, organizatorii Tîrgului de Dansuri Tradiţionale au contabilizat prezenta a cîteva mii de spectatori în faţa scenei pe care au evoluat artiștii populari. 

Sîmbătă s-a mai echilibrat 
Lucrurile s-au mai echilibrat sîmbătă cînd rockerii de la Cargo au strîns ceva public în centrul orașului. Zona centrală s-a animat cu adevărat abia după încheierea spectacolului din Crîng cînd a fost vizibila o migrare a publicului.
Organizatorii Serbarilor Timișoreana şi-au pus mari speranțe în ultima zi a evenimentului cînd numele anunțate în spectacol -Mihai Mărgineanu și Loredana - promiteau sa adune un număr mare de spectatori. Programul artistic din ultima seara era așteptat sa salveze și comercianții mai ales ca aceștia au venit de la sute de kilometri distanţă și au cheltuieli serioase de amortizat.

Comercianţi din import

La Serbările Timișoreana, tarabele sînt ocupate de operatori care nu sînt din județul Buzău, selecția lor fiind făcută de o firma căreia organizatorul i-a încredințat, prin contract, acest serviciu. În ultimii ani, Serbările Timișoreana au avut un buget în descreștere, iar numărul orașelor în care s-au organizat a scăzut.


Etichete: bere |  buzoieni |  folclor |  traditii |  festival
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 2   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU