02 [IUN 15] Economic / BUSINESS 2b Buzau
Marţi, 02 iunie 2015

Lecţia părintelui Milea

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
15 voturi 6242 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Cel mai nou proiect al Fundaţiei pentru copii Sfîntul Sava de la Buzău, condusă de preotul Mihail Milea, este un nou exemplu că reintegrarea socială a unor persoane din categorii defavorizate este posibilă. 

O brutărie recent deschisă într-o cazarmă dezafectată de lîngă Mizil le-a oferit locuri de muncă şi respect de sine unor tineri abandonaţi şi respinşi de societate.  Proiectul social este în acelaşi timp o lecţie pentru cei care ar trebui să se îngrijească de soarta celor amărîţi.

Într-un interviu pentru emisiunea Business2b de la Focus TV, părintele Mihail Milea, preşedintele Fundaţiei Sfîntul Sava de la Buzău, a explicat care este rostul înfiinţării unei brutării în cadrul aşezămîntului de la Baba Ana, de lîngă Mizil: „Datorită faptului că s-au înmulţit proiectele Fundaţiei Sfîntul Sava de la Buzău din punct de vedere social, cu mulţi beneficiari, avem nevoie de hrană care înseamnă cheltuieli şi atunci am ales, ca soluţie ieftină, să producem noi pîinea în cadrul unei brutării, prin forţe proprii, aici, la Baba Ana, într-o fostă unitate militară care ne-a fost repartizată. În această brutărie lucrează persoane defavorizate. Prin acest proiect rezolvăm două probleme: pîinea, care ne trebuie la toate aceste aşezăminte, şi să integrăm în muncă aceşti tineri defavorizaţi care îşi pot aduce contribuţia, să ajute pe alţii cu probleme sociale. Fără muncă nu putem integra pe nimeni în societate. Aici îmbinăm rugăciunea cu munca”, a declarat părintele Mihail Milea.


Brutăria avea nevoie de finanţare, iar această finanţare a venit ca urmare a participării la concursul de proiecte „Idei din ţara lui Andrei”. Acum la brutărie lucrează patru tineri care înainte au fost şcolarizaţi şi au obţinut atestate de calificare în meseria de brutar. Unitatea de producţie nu urmăreşte obţinerea unui profit deşi este o activitate economică ci are rolul de a asigura produse celorlalţi beneficiari ai serviciilor Fundaţiei Sfîntul Sava de la Buzău. Brutăria, denumită „Spicul Eco”, produce pîine şi produse de panificaţie cît mai naturale, într-un spaţiu modernizat şi adaptat perfect cerinţelor igienico-sanitareEtichete: fundatia |  sava |  sf |  sfantul sava |  de la buzau |  Lectia |  Milea |  parintele |  parintelui
Voteaza articolul: bun: 14  |  slab: 1   13

Comentarii

NICOLAE MUŞAT, Buzău
03 iunie 2015
Să vă ţină Bunul Dumnezeu sănătos Sfinţia Voasră şi să vă dea putere să pliniţi această minunată chemare de ajutor semenilor după cuvântul Domnului "Daţi-le VOI să mănânce" !! Prin binecuvântarea Ierarhului nostru IPS Ciprian, prin râvna enoriaşilor şi voluntarilor, transformaţi oameni, transformaţi destine !! Dumnezeu să vă aibă mereu în pază şi să vă întărească pe minunata cale 1! Doamne ajută !!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU