15 [IUL 15] Economic / BUSINESS 2b Buzau
Miercuri, 15 iulie 2015

La Buzău ar putea fi declarată prima zonă de turism verde din România

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
6 voturi 6299 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
La Buzău ar putea fi declarată prima zonă de turism verde din România.

O asociaţie de turism ecologic vrea să ateste, într-un teritoriu delimitat din judeţul Buzău, prima destinaţie turistică verde din România. Iniţiativa aparţine Asociaţiei Ecologice Turism Verde care a identificat în arealul respectiv suficiente condiţii pentru a aduce la Buzău turiştii interesaţi de acest concept. Principalul avantaj al spaţiului ales este potenţialul peisagistic ridicat ce conferă unicitate locului. 

Acest tip de turism este unul de nişă, iar cei care îl practică au un anumit profil, fiind oameni care ştiu să aprecieze natura şi să o respecte,  păstrându-i nealterată frumuseţea. Preşedintele Asociaţiei Ecologice Turism verde, Constantin Şerban a declarat:“Este cea mai importantă resursă peisagistică şi cu valoare biologică, o resursă care ar putea face din Buzău prima destinaţie verde din România. Ne îndreptăm către un consumator cu potenţial financiar bun, este un turist care îşi doreşte mai mult decât un loc în care să vină la grătar şi este acel turist dispus să cheltuiască ceva mai mult pentru acest plus oferit de conceptul de turism verde.”

Zona care va fi propusă ca destinaţie turistică verde este cuprinsă între Colţi –Bozioru şi, mai departe, Nehoiu –Siriu –Gura Teghii. Pentru ca arealul identificat de reprezentanţii asociaţiei ecologice să devină zonă de turism verde este nevoie de aprobarea Consiliului Județean, iar zonele bio ale județul trebuie să îndeplinească 100 de criterii. 

Vezi declaraţiile iniţiatorului acestui proiect în ediţia numărul 12 a emisiunii Business 2B aici.Etichete: Gura Teghii |  Siriu |  verde |  turism
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 3   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU