16 [IUL 15] Economic / BUSINESS 2b Buzau
Joi, 16 iulie 2015

Ieşirea holdingului Romet din insolvenţă, amânată până la toamnă. Află cine a încurcat planurile!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1960 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Iniţiată încă de la începutul anului, ieşirea din insolvenţă a SC AROMET SA şi SC Grup Romet SA, două din cele trei societăţi care formează holdingul Romet, a fost amânată, în mai multe rânduri. 

Planul de reorganizare care trebuie admis de instanţă a fost aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor în data de 27.01.2015. Părea, atunci, doar o chestiune de procedură ca instanţa să declare ieşirea din insolvenţă a celor două firme ale grupului. Supriza a venit din partea a doi creditori importanţi, respectiv BCR şi BRD, care au cerut ca, printr-un audit realizat de o altă firmă de insolvenţă, să fie confirmată viabilitatea planului de reorganizare. Al doilea raport, realizat de Casa de Insolvenţă Muntenia, a confirmat planul de reorganizare propus iniţial, iar instanţa a luat act de acest lucru la termenul din 25 iunie, urmând să se pronunţe în toamnă, după revenirea magistraţilor din vacanţa judecătorească. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 25 septembrie. 

Planurile de reorganizare ale SC Aromet SA şi SC Grup Romet SA prevăd o fuziune prin absorbţie care ar asigura continuarea activităţii celor trei companii din cadrul holdingului. Practic, Aromet ar urma să fie societate absorbantă pentru celelalte două unităţi- Grup Romet şi Romtem- având în vedere că firmele grupului desfăşoară activităţi complementare. Printre avantajele fuziuinii, planul de reorganizare menţionează „operarea activităţilor celor trei societăţi la nivel integrat,(...) cumularea resurselor celor trei societăţi care va duce la creşterea puterii financiare necesară contractării creditelor bancare în condiţii avamtajoase şi va facilita accesarea altor facilităţi financiare (...) şi realizarea unei structuri decizionale unitare.”

La finele anului 2014, AROMET avea o cifră de afaceri de 12 344 699 lei şi pierderi de 125 061627 lei. 


Etichete: AGA |  amanare |  insolventa |  Romet
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU