25 [MAR 15] Economic / BUSINESS 2b Buzau
Miercuri, 25 martie 2015

Galleria Mall Buzău s-a vândut. Vezi aici cine este noul proprietar!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 8379 vizualizari 3 comentarii business2b@focustv.ro

Aflat la vânzare de mai bine de un an, centrul comercial Galleria Mall Buzău şi-a găsit cumpărător. Noul proprietar, în urma unei tranzacţii perfectate, dar neconfirmate încă de părţi, este omul de afaceri Liviu Avram, cunoscut ca fondator şi acţionar majoritar al companiei Eurosting. 

Negocierile pentru preluarea mall-ului durează de mai mult timp. De la lansarea anunţului de vânzare a centrului comercial, au existat mai mulţi potenţiali cumpărători, inclusiv oameni de afaceri din Buzău, însă tratativele au fost influenţate şi de scăderea continuă a valorii de piaţă a obiectivului. 

Inaugurat în octombrie 2011, centrul comercial Galleria Mall Buzău nu a avut parcursul dorit de proprietar. Veniturile din chirii au fost la un nivel nesatisfăcător, iar rezultatele financiare ale Galleria Mall Buzău au fost departe de previziunile iniţiale.

Oferta de vânzare a fost lansată încă din 2012 când GTC a avut o ofertă de cumpărare, la pachet, la celor trei mall-uri deţinute în Buzău, Piatra Neamţ şi Arad, dar înţelegerea a eşuat. Scăderea continuă a activelor a făcut ca, pe măsura trecerii timpului, centrul comercial din Buzău, ca şi cele din Arad şi Piatra Neamţ, să fie cotate prea slab pentru o tranzacţie satisfăcătoare, din perspectiva dezvoltatorului. 

Dat fiind că nici una dintre părţi nu a confirmat tranzacţia, este greu de anticipat preţul de vânzare al Galleria Mall Buzău. Acesta, dar şi intenţiile noului proprietar vor fi făcute publcie, cel mai probabil, în viitorul apropiat. 

Urmăreşte, pentru detalii pe acest subiect, emisiunea Business2B, la Focus TV, luni, 30 martie, de la 20:30. 


Etichete: 2b |  busines |  galleria |  mall |  piata |  vandut |  economic
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Simion Viorel
25 martie 2015
Mall-ul "Galleria" a fost dat in folosinta in 2008.
ilie margin
26 martie 2015
Cine a luat mallul, unul care a falimentat o firma a pacalit cateva banci si a prostit o alta sa i dea credit pentru achizitie. Daca nu bea banii sau sa i joace la pacanele ...
Liliana mirica
26 martie 2015
Mallul a fost construit la combinatie au luat credit de la banca cica aproape 20 mil l-au vandut cu 1,5 mil. E clar, pe acilea e bagat si teparul de Mihalascu.Nu s-a dorit functionarea lui de la inceput, el a fost administrat de cateva parasute care luau spaga nu aveau inters sa functioneze. iar directorul unul Shimon in combinatie cu Mihalascu au supt toti banutii. Imediat dupa aia TNT a intrat in faliment oare de ce?8GHPU


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU