04 [AUG 15] Economic / BUSINESS 2b Buzau
Marţi, 04 august 2015

Antreprenori la vîrsta a treia

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 7620 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

A crede că persoanele trecute de 60 de ani îşi petrec timpul cu gândul la pensie şi cu preocuparea unei vieţi în linişte se dovedeşte a fi un clişeu perimat, după cum ne arată şi statisticile de la Oficiul Registrului Comerţului. Potrivit acestora, spiritul antreprenorial nu ţine cont de vârstă şi se manifestă pregnant la persoane trecute de 60 de ani. 

Datele disponibile la finele lunii iunie, arată că în judeţul Buzău, ponderea sexagenarilor care au înfiinţat o firmă, un PFA sau o altă formă juridică sub care să desfăşoare afaceri este peste media pe ţară. Astfel, 16,63 % din firmele active au acţionari trecuţi de 60 de ani, în timp ce 12,32 % dintre PFA-uri, Întreprinderi Individuale sau Întreprinderi Familiale sunt controlate de persoane din aceeaşi categorie de vârstă. În cifre exacte, este vorba despre 3816 antreprenori de vârsta a treia, înregistraţi în judeţul Buzău. 

Cu toate că cele mai multe programe şi facilităţi se adresează tinerilor antreprenori, înţelegând aici persoane cu vârsta sub 35 de ani, persoanele în vârstă cu spirit întreprinzător dovedesc, cel puţin la nivel de statistică, faptul că pot ţine pasul cu ritmul trepidant al mediului de afaceri şi îi pot face faţă pentru a-şi spori veniturile, fără să îşi  pună mari speranţe în ziua în care poştaşul bate la uşă pentru a aduce pensia. 


Etichete: afaceri |  Buzau |  pensionari |  antreprenori
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU