29 [MAI 13] CULTURA Vrancea
Miercuri, 29 mai 2013

Ursul de aur ajunge la Focşani!

alte articole de
0 voturi 2657 vizualizari 1 comentariu
Regizorul Călin Peter Netzer, a câştigat ‘Ursul de Aur’

Trofeul cîştigat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin de producţia romînească "Poziţia Copilului" va putea fi admirat şi fotografiat mîine la cinematograful Balada, unde va avea loc şi o proiecţie specială a filmului. 

Începînd cu ora 18, nevăzătorii din Focşani şi din împrejurimi sunt invitaţi la cinematograf, unde va rula "Poziţia copilului". 

Va fi o proiecţie specială, întrucît filmul este accesibilizat şi pentru nevăzători. La intrarea în sala de cinema, nevăzătorii vor primi o pereche de căşti, în care vor auzi explicaţii suplimentare care să-i ajute să înţeleagă cu adevărat filmul. De exemplu descrierea gesturilor, mimicii actorilor, a decorurilor. Iar acestea, alături de replicile din film, îi vor face pe cei fără vedere să vadă cu ochii minţii. 

La Focşani va avea loc practic o avanpremieră a filmului accesibilizat, premiera urmînd să aibă loc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Pentru cei care nu reuşesc să ajungă la cinema mîine la ora 18, o a doua proiecţie va avea loc începînd cu ora 20.30.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

vrancean
29 mai 2013
maxim :))) ajunge la Focsani , dar e stire trecuta la cultura, Buzau...off


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU