04 [IUL 13] CULTURA Vrancea
Joi, 04 iulie 2013

Au început Zilele Focşaniului

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 2811 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

4 zile de distracţie şi voie bună, jocuri, concursuri şi spectacole, bere din belşug şi grătare încinse. 

Asta îi aşteaptă de astăzi pe focşănenii care vor petrece la cea mai populară sărbătoare a verii : zilele municipiului Focşani. In premieră în acest an, Focşaniul va fi gazda unui festival internaţional de folclor. 350 de mii de lei este bugetul alocat pentru manifestări de primăria şi Consiliul Local Focşani, adică mai mult decît dublu faţă de anul trecut. 

Prima acţiune organizată de municipalitate în cadrul zilelor oraşului a fost, în această dimineaţă, premierea elevilor şi sportivilor olimpici. 

Startul sărbătorii, care marchează unirea Focşanilor Moldoveni cu Focşanii Munteni, la 6 iulie 1862, se va da însă abia diseară. În cele 4 zile vor fi mai multe acţiuni şi manifestări pentru toate vîrstele şi gusturile, de la concursuri sportive la expoziţii şi simpozioane, spectacole de teatru, expoziţii, concerte în aer liber şi multe multe altele. Însă pentru municipalitate, cel mai important eveniment va fi organizarea unui festival internaţional de folclor, o premieră a acestui an.

Totul se desfăşoară în centrul oraşului, iar Bulevardul Unirii este închis şi aşa va rămîne pînă la sfîrşitul zilelor municipiului Focşani. În paralel, cum a devenit deja tradiţie, are loc şi Festivalul Berii, iar oamenii sunt aşteptaţi să petreacă în jurul grătarelor încinse. 

Primăria Focşani şi Consiliul Local au alocat pentru Zilele Municipiului 350 de mii de lei, dublu faţă de anul trecut.  


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU